Jakou zvolit elektrocentrálu na notebook, Kipor IG2000 nebo Zipper STE2000IV?

<< < (2/6) > >>

Jiří Schwarz:
U té zbíječky (nebo sbíječky?) bych byl opatrný, záleží na tom jak má dělaný rozběh, jestli má a jakou špičku... Jestli je třeba mít u elektrocentrál y větší výkonovou rezervu nebo to není nutné.

Lukáš Malík:
Citace: OndřeZ  21.05.2013, 20:46

(poklona)  vrtačku a zbíjčku jsem uváděl, aby bylo jasné, proč potřebuji tak výkonnou centrálu.

Myslíte, že zdroji notebooku je to vážně jedno? Myslel jsem, že při napájení ze sítě (v notebooku není baterie, je napájen napřímo) je to u tohoto druhu elektroniky důležité.

Kromě výše uvedených bude možná občas připojena rychlovarná konvice, vysavač a světlo. Hraje to nějakou roli(mají tyto spotřebiče vyšší nároky na kvalitu proudu)?

Výše hluku je dost důležitá, proč myslíte, že Zipper bude hlučnější?
Má Zipper stejnou technologii, která zajišťuje ideální sinusoidu výstupního proudu?

(poklona) !

Zdroj pro notebook je ten nejmenší problém. Obecně se dá říct, že vše co ma k napájení spínaný zdroj, nemá  problém s podobnou hruzou na jeho vstupu.
Navíc pokud má AVR (Automatic Voltage Regulation),  není problém s připojením jakékoli elektroniky.

Rychlovarka, vysavač, světlo - to samé, vydrží to.

Hluk - lepší odhlučnění, uložení motoru, tlumič výfuku...nejsp íš.

Jinak se spíše poohlédněte po nějakém malinko výkonnějším modelu, ono provozovat takovýto stroj k maximu výkonu (nebo na jeho horní hranici) je cesta jak si jít pro nový.
Ono napřed je to noťas, pak světla, pak vrtačka....no zkusíme pilu, rychlovarku apod.
Vím, že to asi nepojede všechno najednou, ale stejně i tak  ;)

Fuk Tomáš:
Citace: OndřeZ  21.05.2013, 20:46

Výše hluku je dost důležitá, proč myslíte, že Zipper bude hlučnější?

Nejspíš proto, že to u něj píší.

OndřeZ:
Výkonnější model by snad neměl být třeba. Počítám s tím, že když bude třeba zapojit vrtačku, nebude se zároveň vařit voda v konvici atp.

Moje vrtačka má výkon 1050W, příkon nevím (je to noname z Lidlu http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/index_32425.htm)

Konev bych koupil nějakou s nízkým příkonem (např. http://www.nipponcec.cz/rychlovarna-konvice-princess-23-2177~z232177.html).

Na zdroji notebooku je napsáno "90W-AC Adapter, output DC 19.5V = 4.62A",  takže snad též v pohodě.

Pokud mi potvrdíte, že výkonově dle výše uvedeného bude zdroj stačit, jsem, hlavně kvůli hluku a nízké hmotnosti (s centrálou bude muset někdy manipulovat manželka, když na chatě nebudu) rozhodnut pro jeden z uvedených modelů centrál.

Můj dotaz se pak týká Vašeho doporučení, zda podle parametrů udávaných výrobci je lepší si připlatit za Kipor, nebo Zipper zastane úplně stejnou službu a za méně peněz.

(poklona) !

Jiří Schwarz: Máte pravdu, opravdu to není "zbíječka",  ale "sbíječka"  :)

OndřeZ:
Citace: Fuk Tomáš  21.05.2013, 21:47

Nejspíš proto, že to u něj píší.

Špatně jsem se vyjádřil. Když jsem se ptal, proč myslíte, že bude Zipper hlučnější, přemýšlel jsem, že se třeba při nízkém odběru nedokáže tolik "uvolnit" a ztišit se.

Kipor uvádí bez zátěže 61dB, Zipper 64dB. Nízký hluk je důležitý, ale 2000kč za 3dB bych dát váhal, pokud by to byl jediný rozdíl.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana