Jaké je bezpečné napětí v bazénu?
Oldřich Morávek:
Předpokládám, že jste našel LED pásky s krytím IP67 a domníváte se, že jsou vodotěsné, ale to není pravda.
Dokonce ani o stupeň vyšší krytí IP68 není určené k trvalému ponoření. Navíc v bazénu není čistá voda, ale poněkud agresivnější chemie, která degraduje méně odolné plasty, tedy i překrytí pásků.
24V pro bazén je rozhodně mnoho!
Toto není dobrá cesta! (dabel)
Jarda777:
Asi máte pravdu. Já mám právě možnost mít pásky IP 68. Nechci rozhodně "smlouvat" :). Ale při tomto krytí byste ani 12 V nedoporučoval? Dík za odpověď.
Lukáš Rotrekl:
Ověřte u výrobce (nikoliv obchodníka) vhodnost instalace do bazénu vašeho typu (chemie, slaná voda, ......)
Citace: Oldřich Morávek 08.05.2013, 21:27
Předpokládám, že jste našel LED pásky s krytím IP67 a domníváte se, že jsou vodotěsné, ale to není pravda.
Dokonce ani o stupeň vyšší krytí IP68 není určené k trvalému ponoření. Navíc v bazénu není čistá voda, ale poněkud agresivnější chemie, která degraduje méně odolné plasty, tedy i překrytí pásků.
24V pro bazén je rozhodně mnoho!
Toto není dobrá cesta! (dabel)
Oldo se vším souhlasím, kromě 24V, ty jsou v DC což se u LED pásků dá předpokládat legální. Alespoň podle 7-702 ed.3. I když osobně bych se držel co nejníže a přes 12 bych nešel.....
Jarda777:
Moc (poklona) za informace, výrobce se zeptám, mám na ně přímý kontakt a pásky koupím raději 12 V. I když mám koupené trafo 24 V, raději nebudu riskovat a koupím nové. A i to si dobře prověřím, jestli je poctivě SELV. Ještě jednou moc dík, informace jsou pro mě velmi cenné. I když by se to náhodou v bazénu probilo, tak by to asi zabít nebo vážněji ublížit nemělo?
Kamil Novák:
Citace: Jarda777 08.05.2013, 21:52
A i to si dobře prověřím, jestli je poctivě SELV.
To je mimořádně rozumné, protože ne každý zdroj 12V je zároveň zdrojem SELV. (!)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana