Jaký odběr elektřiny je u nabíječky na e-cigarety, mobilu, notebooku ...?
Juraj Rojko:
Z toho, co si přečtete na štítcích spotřebu v podstatě nezjistíte a už vůbec ne bez znalosti významu těchto hodnot a fungování spotřebiče. Znalost násobilky vám nepomůže. Pokud jste z Prahy, tak si zajděte do PRE v Jungmance a půjčte si zdarma přístroj na měření spotřeby, ten vám to při správném nastavení ukáže přímo v korunách.
Citace: milan b. 11.04.2013, 21:47
Nabíječka je transformátor, tak se počítá při spotřebě elektřiny sekundarní strana out, ...
Přehlédl jsem něco? Byla vyhlášena nějaká soutěž o největší pitomost?
Josef Pentoda:
Citace: Milan Hudec 11.04.2013, 22:58
Se mě zdá, že toto vlákno je spíše seznamka, nějaké míry nebudou? dance
Asi nebudou. Ale jako Apríl je ten dotaza odpovědi super. :)
Fuk Tomáš:
Citace: David Hruda 11.04.2013, 20:42
250kW, to je teda slušná TV. :D
Jj, to je i na úhlopříčku 106 palců docela dost :D
Martina Martinů:
Toto vlákno není z mé strany rozhodně žádná seznamka a je mi jasné,že se můj dotaz vám-mužům,kteří se v této oblasti pohybují jako apríl,ale opravdu to jako vtip neberu,jak jsem psala,jsem žena a jak snad sami víte,ženy se v této oblasti moc nevyznají a o mě to asi platí dvojnásob :-)
Jinak co se týká půjčení přístroje-nejsem z Prahy. Dal by se takový přístroj půjčit i jinde na elektrárně? Do teď jsme měli čez a přešli jsme letos k rwe.
Jinak jsem počítala,že ta tv nás ročně vyjde při současném provozu na necelých 6000kč,což je hrůza :-(
Za rok 2012 jsme měli spotřebu 1822kWh a rok 2011,bez té tv a bez stolních PC,jen s notebookem jen 1336kWh.Jinak když jsme měli 2stolní PC v roce 2010 byla spotřeba 1723kWh.Takže nám to žere asi ta tv :-( No to byla teda fakt skvělá koupě,když to zřejmě žere stejně,jako 2 stolní PC :-(
Počítala jsem,že jedno nabití té e-cigarety (podle druhu nabíječky) spotřebuje cca 400W celkem.
Co se týká notebooku,tak v tom se teda ztrácím :-( Tam je těch čísel.,víc :-) output 19V ---3.42A 65W
Ale budu věřit,že ikdyž se notebook nabíjí 1-2x denně,že nežere tolik. Jen nevím,zda je levnější,když mám notebook stabilně zapnutý v elektřině,nebo jestli je lepší ho nabíjet když je notebook vypnutý.
Jiří Schwarz:
Citace: Martina Martinů 12.04.2013, 08:19
...
Co se týká notebooku,tak v tom se teda ztrácím :-( Tam je těch čísel.,víc :-) output 19V ---3.42A 65W
Ale budu věřit,že ikdyž se notebook nabíjí 1-2x denně,že nežere tolik. Jen nevím,zda je levnější,když mám notebook stabilně zapnutý v elektřině,nebo jestli je lepší ho nabíjet když je notebook vypnutý.
Těch 65W je maximum, co zdroj pro notebook může dodávat. Trochu se přitom ohřeje, takže by si ze zásuvky mohl brát kolem 75W. Takže asi za 13,5 hodiny by zdroj odebral ze zásuvky 1kWh a to už je hodnota, která se dá "přepočítat na koruny"
Záleží na výrobci, obecně by se dalo tvrdit, že pro životnost baterie není špatné, když se pravidelně vybije a nabije, není pro ni ideální režim, kdy je trvale držená ve stavu plného nabití.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana