Jak ovlivňuje funkci set-tob-boxu vypínání kalového čerpadla?
Kamil Novák:
TO Fuk: (jednicka)
Jiří Schwarz:
Citace: Fuk Tomáš 12.04.2013, 14:40
...
1) značku Sencor proklít (mně už do domu nesmí), dotyčný výrobek rituálně rozdupat a koupit si něco kvalitního
...
Asi nejste jediný, koho tato značka neoslovila...
Když jsem marně bojoval s jedním autorádiem a scháněl schéma, na elektrobastlír ně jsem dostal zajímavou radu "kde problém určitě vyřeší", viz obrázek... ;D
Pavel Rous:
Souhlasím, že zdroj v Sencoru bude šmejd.
Pokud ale rušení nejde vzduchem ale zásuvkou, koledujete si dřív-nebo později o zničení všech spínaných zdrojů v domě, které nemají dostačující přepěťovou rezervu. To bych radši neriskoval a našel příčinu. Takový zdroj třeba v televizi už se může pořádně prodražit.
p.s. náhodou anténní zesilovač tam nemáte??
Václav Třetí:
Sencor bývala dobrá značka, ale asi tak před 30 (možná ještě 25) léty. Dnes jsou s nimi jen potíže.
Pokud radio reaguje obdobně na spínání čerpadla i lustru (zkuste to na svítidle s klasickými žárovkami), může být s dost vysokou pravděpodobnos tí problém v instalaci - upálený nebo zoxidovaný vodič někde na přívodu do domu. Sežeňte revizního technika nebo elektrikáře, který má revizní přístroje a nechte ho proměřit instalaci.
Možná by také stálo za to zkusit odpojit anténu od uzemnění hromosvodu nebo (pokud je v místě dost silný signál) zkusit nějakou pokojovou nebo náhražkovou anténu. Problém může vznikat i mezi sítí a zemněním hromosvodu, přestože přijímač DVBT bývá vyroben ve dvojité izolaci, jsou tam odrušovací prvky, které se mohou podílet na vzniku problému.
P.S. Ještě k TV anténě a hromosvodu. Určitě by bylo dobré umístit anténu tak, aby s hromosvodem nemusela být spojena, ale byla v chráněném prostoru. Tento starý způsob ochrany před bleskem je již překonaný a nebezpečný nejen pro Vaši elektroniku, ale i pro obyvatele domu.
Jan Kobylka1:
Pavel Rous - p.s. náhodou anténní zesilovač tam nemáte??
Ano, u antény (která je na střeše) je těsně pod střechou zesilovač a směšovač (na 230V).
Václav Třetí - zkoušku na vf rušení pomocí rozhlasového přijímače jsem dělal se svítidly s klasickými žárovkami
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana