Jak ovlivňuje funkci set-tob-boxu vypínání kalového čerpadla?
Jan Kobylka1:
(poklona) za vaše rady. Chtěl bych na ně reagovat:
1/ Jiří Swarz - Anténa je na střeše propojena s hromosvodem.
2/ Fuk Tomáš - STB nemá zvlášť adaptér, je přímo napájen 230 V, proto jej nemohu zaměnit za jiný adaptér.
3/ Lukáš Malík -
a/ Původní STB je SENCOR SDB 2013M4 a závada se projevuje při každém vypnutí čerpadla. Dokonce jednou se závada objevila při sepínání ledničky (je na stejném zásuvkovém okruhu). Zapojil jsem STB do jiného zásuvkového okruhu a závada je stále.
b/ Vyměnil jsem STB za SENCOR SDB 1011T - vypnutí čerpadla asi 50x a závada se neprojevila. Pak jsem připojil STB PHILIPS DTR 220/12 a závada se opět neprojevila ani jednou.
4/ Václav Třetí -
a/ plovákový spínač jsem zatím nevyměnil (nekontroloval kontakty), ale zkoušel jsem vypínat čerpadlo jističem v rozvaděči a závada se opět projevila při každém vypnutí jističe.
b/ "monitoroval" jsem vf rušení pomocí rozhlasového přijímače a vypínání čerpadla se projevuje (zvukově v přijímači). Zkoušel jsem vypínač světla a taky se to projevuje zvukově v přijímači.
Lukáš Malík:
No vidíte...vyměň te už ten setopbox konečně za něco jiného, ale hlavně ne Sencor.
Myslel jsem si to, že to nebude buhví co... :(
Nicméně kontrola instalace neuškodí ;)
Fuk Tomáš:
To: Kan Kobylka1
Navrhl bych vám 2 varianty řešení:
1) značku Sencor proklít (mně už do domu nesmí), dotyčný výrobek rituálně rozdupat a koupit si něco kvalitního
2) požádat o pomoc nějakého elektrobastlíř e v okolí - mělo by stačit v napájecím zdroji vyměnit (nebo doplnit) nějaký kondenzátor. Počítejte ale stejně s krátkou životností, max. 2 roky.
Jan Kobylka1:
STB je zakoupený 12/2011, tedy je ještě v záruce. Bude velice těžké donutit prodejce k uznání záruky, zvláště když už 2x napsal "závada se neprojevila". Když popíšu, že závada je v souvislosti s 3fázovým čerpadlem, tak mi záruku zřejmě taky neuznají, protože tam (pravděpodobně) na odzkoušení něco podobného nemají ;D.
Fuk Tomáš:
Je to tak.
Jestli chcete, při řešení reklamace výrobku za 800 Kč, investovat několik tisíc do znaleckých posudků, zda přístroj provozujete v řádných podmínkách, a zda má vyhovující odolnost proti rušivým vlivům...
Taháte prostě za ten kratší konec. Jestli vám to za to stojí, buďte ustavičný - někdy prodejce vyměkne.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana