Jsou produkty XBS bezpečné a certifikované?

<< < (4/6) > >>

Jozef BABJAK:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  08.04.2013, 12:31

Podle všeho je značka XBS výrobek maďarské společnosti Mixvill.

AFAIK, tá firma robi iba "box moving",  jednou rukou nakupuje, druhou rukou predava. Pokiaľ viem, nič nevyrábaju. XBS má bližšie nevypátrateľný pôvod na ďalekom východe. Firma napr. predáva pod kúpeľňové infražiariče, ktoré sú z výnimkou loga úplne zhodné s infražiaričmi Eta, akurát za 40% ceny tradičnej českej značky. Z webu:

Citace

Mixvill Ltd. was founded in 1993 by its present owners as an installation company. Commercial possibilities Mixvill Kft.re recognised soon and a small retail shop was opened. We have started importing low voltage electrical products more than 11 years ago and it became our main activity next to exporting, wholesaling and retailing electrical installation material. Today in 2010 we have 24 stores in Hungary, each with their own stock and showroom, making us to have the largest sales network in this business area in Hungary.At present we have over 50 suppliers from Europe and Far-East,  giving us the possiblity to be a whole different and indipendent shareholder of the Hungarian market. We have well established export business to almost all of the countries around Hungary and many other too. We are running our own magazine ElektroMix, which we publish every 6 weeks with a circulation of 10,000pcs for promotion reasons.

Vít Rotrekl:
Dnes jsem oživoval rozvaděč, který byl plný jisitčů XBS. No, osbně mě nějak moc nepřesvědčují. Dodával to někdo jiný.
Mimo mnoho jističů B 10A/1, B 16A/1, byl v rozvaděči i jeden B 16/1N/0,03. Po zmáčknutí tlačítka TEST, a následně se, za přítomnosti kouřových a světelných signálů, odebral do křemíkového nebe. Kupodivu kontakty spínají, když se páčkou pohne mechanicky, ale TEST nefunguje, ani test zkoušečkou. Měřák jsem u sebe neměl, abych ho zkusil změřit.

Jedna zkušenost stačí. Více nepotřebuji a vím, že je cíleně někde nekoupím.

Jiří Schwarz:
Citace: Vít Rotrekl  11.01.2014, 22:47

... B 16/1N/0,03. Po zmáčknutí tlačítka TEST, a následně se, za přítomnosti kouřových a světelných signálů, odebral do křemíkového nebe. Kupodivu kontakty spínají, když se páčkou pohne mechanicky, ale TEST nefunguje, ani test zkoušečkou. ...

Představte si odpor, kterým při TESTu teče při 230V proud kolem 70mA.
230*0,07 je řádově 15W! Odpor použitý v TESTu je zpravidla dimenzován na 1 - 2W, ale u některých výrobců i méně.
Pokud chránič nevypne dost rychle, "zakouří" se z odporu tam, kde výrobce šetřil...
A když je za chráničem zkrat mezi N a PE a odpor je zapojen mezi L před chráničem a N za chráničem (většina výrobců to tak nedělá, ale už jsem na to narazil),  tak při delším přidržení tlačítka slušné hoří i "dvouwatový" odpor.
Jinak je to i důvod proč dodržovat u jednofázových (dvoupólových) chráničů doporučené zapojení (poloha N a L)

Daniel Hudzík:
Pokial by jedine kriterium pre nakup XBS a podobnych mala byt cena, ako dlhodoby odberatel z jedneho a toho isteho velkoobchodu si viem velmi podobnu, ak nie aj rovnaku cenu "vystrngat" od mojho obchodnika aj na "znackove" istice a spol.

Petr M:
Citace: Maroš Klein  08.04.2013, 13:35

XBS je lákavé cenou (prílohy),  pre bežné inštalácie odporúčam strednú cestu.

Pletu se, nebo tam vidím na obrázku od Schneidera char. C? Ta je míň častá (kdo potřebuje jistit 1F indukční spotřebič v řádu kW v RD?) a tím pádem i dražší... Takže to porovnání ceny by trochu kulhalo.  (norm)

Já to vidím trochu jinak - běžná instalace = zapojení, výchozí revize a pak užívání a lepení kdo ví kým a kdo ví čím. Tam je orientace podle ceny trochu mimo. Tam je potřeba maximální odolnost a spolehlivost. Takže nízká cena diskvalifikuje, protože za ni se kvalitní produkt vyrobit dost dobře nedá. Ale na aušus se dá se ziskrm nalepit i šestimístná cenovka! Takže v praxi - na běžnou instalaci použít to, co roky znám a v co mám důvěru. Ať to stojí, co to stojí - na pól jističe je stejně rozdíl max. v desetikorunách a za tu cenu se ani nevyplatí řešit problémy.

Experimentovat mohu klidně ve speciální instalaci - u sebe v dílně. Tam i ten jističochránič 30mA+10A/C najde uplatnění pro nějaký to oddělovací trafíčko...  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana