Jsou produkty XBS bezpečné a certifikované?

<< < (5/6) > >>

jiří Konrád:
V RD mám rozvaděč komplet osazen jističi Moeller a venku u elektroměru zůstal 3x25A jistič XBS (chtěl jsem ho vyměnit, protože k němu nemám důvěru, ale elektrikář řekl, ať ho tam nechám, když funguje). Asi 2x během roku se mi v zásuvkovém obvodu podařilo vyrobit zkrat a vždy vybavil hlavní jistič XBS. Očekával bych že vypne jistič příslušného obvodu, je to tak v pořádku? Nemám ten XBS vyměnit?

Jirka Š. Svejkovský:
Zkratová spoušť jističe 25A s charakteristik ou B vypíná od 750A. Pokud je v místě zkratu impedance nižší, než asi 0,3 Ohm, pak je to sázka do loterie, který jistič zareaguje dřív. Zkuste si nechat přeměřit impedanci a podle toho se rozhodněte. Bude-li výrazně vyšší, než těch 0,3 Ohm, jistič bych vyměnil.

ACEOF ACES:
Zkratová spoušť jističe 25A s charakteristik ou B vypíná od 75A (impedance 3 Ohmy).

Při zkratu může vzniknout dostatečně velký proud, schopný vybavit i předřazené jističe, kterými protéká. Potom vybaví ten jistič, který je rychlejší (mohou vybavit i současně),  záleží na hodnotě, charakteristic e, zatížení, teplotě, poloze a dalších parametrech.
Pak by výměna jističe (3x25A u elektroměru) nemusela pomoci, ale jestli k tomuto jističi nemáte důvěru, můžete zkusit jiný, třeba dosáhnete lepšího výsledku.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: ACEOF ACES  24.04.2014, 20:22

Zkratová spoušť jističe 25A s charakteristik ou B vypíná od 75A (impedance 3 Ohmy).

Jojo, je to tak. Omlouvám se, byl jsem duchem poněkud nepřítomen a spletl se o řád.  (doh)

Nicméně, zbytek příspěvku platí o to víc.

Maroš Klein:
Práve som sa dozvedel o výmene asi 30ks chráničov B16/0,03 RCB+MCB (XBS).  Test tlačítkom v poriadku, testu prístrojom nevyhovel ani jeden. Do 0,03 nevypol žiaden.
Má niekto podobnú skúsenosť? Mám na mysli práve chrániče uvedenej značky. Ističe o ktorých zatiaľ viem držia a vybavujú. Ide o požiadavku investora na cca 150ks

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana