Jaká je minimální výška pro umístění rozvaděče ?
Michal Miosga:
Nepochopili jsme se, ani na chvíli jsem neuvažoval a nikde ani nepsa, že tam nechci dávat chránič s 30mA, chci tam dát dva nezávislé, zvlášť na zásuvku, a zvlášť na světla, tak aby zásuvka nezhasínala světla. Pokud bude něco v nepořádku světlech vybaví chránič 30mA od světel, ale tady nepředpokládám, že bude problém jako u zásuvky ve studni.
Jan Franěk:
A co zkusit něco podobného :D
http://elektrika.cz/data/clanky/rozvadece-uts-jsou-urcene-pro-zapusteni-do-terenu
Michal Miosga:
Tak řešení bych viděl následovně:
Na studnu přidám FI 30mA a dál do toho nebudu zasahovat. mohu přidat chránič bez projektu? přece jenom je to zásah do jištění.
Světla budu napájet ze stávajícího světelného okruhu, od světla před sklepem, bude to jenom rozšíření stávajícího venkovního světelného okruhu z jednoho svítidla na tři svítidla. Přidám FI 30mA. Asi stejný problém s projektem jako u zásuvky ve studni. Toto jsem původně nechtěl, protože to znamená dostat se přes 8m betonové plochy. Bude to asi jistější, než něco páchat ve studni.
Jirka Š. Svejkovský:
Pokud projekt nějaký vlastníte, dokreslete to do něj.
Projekt skutečného provedení stavby řeší §125 Stavebního zákona, měl byste jej mít.
Důležitější je, nechat si ty chrániče změřit revizním technikem.
Michal Miosga:
Žádný projekt neexistuje, elektroinstala ce je opravdu stará a taková všehochuť, různé jističe z různých období, předpokládám, že si to majitel dělal sám. Revizi určitě nechám udělat, přeci jenom chci být něčím krytý. Spíš mi jde o to, jestli když se u něčeho takového objevím, tak jestli bez projektu mohu přidat FI 30 mA nebo jestli od toho správně mám dát ruce pryč, pokud nemám projekt? protože s tou zásuvkou ve studni já nic dělat nebudu, pouze bych tam rád přidal ten chránič.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana