Jaký má smysl toto zapojení N a PE?
Milan Hudec:
V tomto případě to je blbě a kdo to tak navrhl by zasloužil nakopat jednak použil zbytečně nejdqažší modul a zároveň zhoršil rovnováhu N PE chráněných vývodú, vzdálenost modulu od rozdělení bude zcela ind. s ohledem na konkrétní poměry
Jan Franěk:
Citace: David Hruda 13.03.2013, 20:47
Sehnal jsem projekt a je to takhle i v projektu,
Citace: Jaroslav Hasala 14.03.2013, 06:24
V zapojení těchto přepěťových ochran zřejmě problém nebude.
S tímto způsobem zapojení jsem se už několikrát setkal, je to takhle namalováno i v návodu výrobce, takže to asi nějaký význam má.
Citace: Milan Hudec 14.03.2013, 08:00
V tomto případě to je blbě a kdo to tak navrhl by zasloužil nakopat
Taky by mě zajímal ještě názor dalších kolegů o:-) o:-) o:)
David Hruda:
Že jsou přepěťovky v pr... je jasné.
Jen doplním: jedná se o rozvaděč v jednom z poschodí administrativn í budovy, přívod CYKY-J 5x10+CY25.
Vrtá mi hlavou stav mezi N a PE, kde je paralelně propojka a bleskojistka- jaký to může mít význam?
Citace: Václav Třetí 14.03.2013, 04:03
Tak tyhle očouzené vraky z rozvaděče jedině vyházet i s kabeláží, buď použít nové a správně zapojit a nebo nic a záslepky. Máte to opravit nebo zrevidovat?
Mám to zrevidovat - pro mě je to nevyhovující: rozpor s projektem. Posléze asi budu i opravovat, takže mě zajímá, jestli je tohle zapojení blbost, nebo je v tom nějaký fígl, který neznám.
Kamil Novák:
Citace: David Hruda 14.03.2013, 20:56
...mě zajímá, jestli je tohle zapojení blbost, nebo je v tom nějaký fígl, který neznám.
Podle mne je správně a) (blbost).
Jiskřiště mezi N a PE nemá důvod fungovat. Navrhl bych v RZ výměnu za standardní SPD v zapojení 3+1 a není co řešit.
Martin H.:
Citace: Jaroslav Hasala 14.03.2013, 06:24
Jak psal kolega Schwarz, poměrně často se setkávám s tím, že jsou použité přepěťové ochrany pro TN-S (L1, L2, L3 a N) v rozvaděčích, kde je provedeno rozdělení PEN, takže skutečně je modul N v podstatě "vyzkratován".
V mojom projekte na RD bola tiež (aj) takáto chyba, teraz vidím, že to nebolo nič neobvyklého.
Ale zaujímalo by ma, že keď taký rozvádzač potom "predpisovo" vyrába špecializovaná firma, čo spravia. Či si to všimnú, či sa pokúsia kontaktovať objednáteľa alebo projektanta alebo či to už po predchádzajúci ch skúsenostiach s následnými reakciami radšej rovno zapoja a myslia si pritom svoje.
Potom by to bolo trochu ako s lekárnikmi. Musia dlho študovať, aby mohli podávať lieky z poličky podľa receptu od projektanta - teda chcel som napísať lekára.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana