Jaký má smysl toto zapojení N a PE?
Jan Franěk:
Protože jsem marně hledal toto zapojení u výrobce těchto ochran, dovolil jsem si najít nejbližšího obchodního zástupce této firmy a zeptal se ho, jak to má být správně.
Vlastně mi jen potvrdil to, už tady napsali kolegové přede mnou. Že se jedná o propojovací modul a že je to tak prý v pořádku. Jen jsme se domluvili na tom, že se ještě podívá do diskusí, zkontroluje obrázek a napíše k tomu případně nějaký komentář.
Jak vidím, tato firma nemá „svého Honzu Hájka“, který by pro svou firmu dělala něco nad rámec povinností. I to o něčem může vypovídat.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 17.03.2013, 17:42
Že se jedná o propojovací modul a že je to tak prý v pořádku.
Pokud vidím dobře, tak to v pořádku není, správně to mělo být zapojeno tak, že spodek všech pěti modulů měl být propojen mezi sebou a nikam jinam, a zezhora zleva připojeny L1, L2, L3, N, PE.
David Hruda:
Citace: Milan Hudec 17.03.2013, 17:54
Pokud vidím dobře, tak to v pořádku není, správně to mělo být zapojeno tak, že spodek všech pěti modulů měl být propojen mezi sebou a nikam jinam, a zezhora zleva připojeny L1, L2, L3, N, PE.
Ještě by byla v pořádku varianta, že by byly propojeny dole L1, L2, L3, N, a shora N přes bleskojistku na PE.
Zapojení v reálu je myslím kombinace těchto dvou zapojení.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana