Jaký má smysl toto zapojení N a PE?
Milan Hudec:
Citace: Milan Hudec 17.03.2013, 10:47
Aha, ten modul se používá abys mohl všechny vodiče připojit v 3+1 z jedné strany
Ještě doplním, že se jedná o poměrně častou závadu v zapojení přepěťovek, odporující i obecnému ustanovení "po rozdělení, se již N a PE nesmí natvrdo spojovat".
Vzhledem k tomu, jací nýmandi, nazývající se sami elektrikáři se kolikrát v elektrice hrabou, je to ještě v "pohodě", už jsem zažil i případ, kdy na ekvipot. přípojnici kvůli řádnému vyrovnání potenciálů připojili L1,2,3, N a PE, což o to, vyrovnáno bylo, jen se nějak nesvítilo (dance) (dance)
Vít Rotrekl:
Citace: Milan Hudec 17.03.2013, 12:25
už jsem zažil i případ, kdy na ekvipot. přípojnici kvůli řádnému vyrovnání potenciálů připojili L1,2,3, N a PE, což o to, vyrovnáno bylo, jen se nějak nesvítilo (dance) (dance)
Ne ee... Jaký před tím bylo jištění? To mohla být pěkná pecka :-)
Milan Hudec:
Citace: Vít Rotrekl 17.03.2013, 13:10
Ne ee... Jaký před tím bylo jištění? To mohla být pěkná pecka :-)
Byla tam cca. 3x32A, nic velkýho.
David Hruda:
Citace: Milan Hudec 17.03.2013, 12:25
Ještě doplním, že se jedná o poměrně častou závadu v zapojení přepěťovek, odporující i obecnému ustanovení "po rozdělení, se již N a PE nesmí natvrdo spojovat".
Právě proto tady pátrám po tom, proč to tak je v projektu i fyzicky, prošlo to výchozí revizí... Praštilo mě to do očí na první pohled, ale raději jsem začal zjišťovat, jestli mi něco neuniklo, věda pokročila a takhle by to bylo správně. (zle)
(pro některé kolegy: ano, projektant opatřil projekt razítkem ČKAIT).
Kamil Novák:
Citace: David Hruda 17.03.2013, 13:26
(pro některé kolegy: ano, projektant opatřil projekt razítkem ČKAIT).
To je ale překvapení >:D
Osobně bych si s tím nelámal hlavu.
Pokusil bych se kontaktovat projektanta s uctivou suplikou o vysvětlení. Třeba se spojovat N a PE už smí a třeba tento uzel nějak podporuje funkci SPD. :-\
V každém případě, jestli je to podle projektu (vypracovaného hlavou pomazanou), nechal bych to tak. Je to jeho boj.
Ovšem do revize bych jako poznámku uvedl, co se mi na tom nezdá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana