Co si představujete pod slovem projekt?
Radek Červený:
P.S: Jenom mě napadlo k příspěvku pana Kurky....
Na prázdný rozvaděč se přece štítek dávat nemusí, ne? ;) ;D
Jiří Schwarz:
Čtu to a nestačím se divit.
To jste nikdy nezažili, že se projekt přizpůsobí tomu, aby to bylo za lákavou cenu a investor do toho šel, aby vybral právě tuto variantu a když už do toho vrazí nějaké peníze a má to rozdělané, nějak se mu vnutí "vícepráce"?
Martin Novák:
Citace: Jaroslav Bobek 21.02.2013, 14:44
Takže bych z toho nedělal vědu a rekonstrukci bych na cenil tak jak bych to udělal já sám. A potom zákazníkovi vše vysvětlit.
Zbytecna prace. Taky jsem kdysi reagoval na ty rozne poptavky z portalu a travil noci pri nabidkach podle vaseho nazoru. Jenomze vsechny takove nabidky vyzneli do prazdna, protoze logicky seriozne spoctena a udelana nabidka byla zakonite vyrazne drazsi, nez ceny od ruznych elektrozedniku, elektrikaru fusujicich po praci a podobnych jedincu. A cloveka co si zada dopyt pres takovy portal zajima jedine - cena jeste mensi nez mala. Nekteri, co si nechavaji delat tyto nabidky dokonce uvazuji stylem "V bau... stoji vypinac 80 korun, takze lektrikar jej ma jiste z velkoskladu za 50 a kdyz mi jej nenaceni na 60, tak je zlodej a chce mne vzit na hul.".
Ti co chteji seriozni praci si mne najdou podle referencii (a verte ze par spokojenych zakazniku vam udela lepsi reklamu nez celostrankovy inzerat v denniku nebo reklama v mistnim radiu). Na ruzne portaly, kde je dulezite nabidnout cenu mensi nez malou se muzu slusne receno vykaslat...
Jiří Kovář12:
Já si na poptávková servery nemůžu stěžovat ... je to celkem dobrý hlídač veřejných akcí ;-) i když jen cca 20% z toho co se děje :-D
Jiří Buben:
Zvláště u veřejných zakázek i menšího rozsahu které jsem cenil jsem dělal v podstatě jen křoví. Takže se spoléhám na reference a zatím si nemohu stěžovat. I když se mi už stalo, že se ozval potenciální zákazník díky referencím a nakonec jsem zakázku nedostal, neb cena byla výrazně ponížena konkurencí. Zkrátka stoprocentní úspěšnost nikdy nebude.
Jinak nápad kolegy Kurky je naprosto geniální. (jednicka)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana