Co si představujete pod slovem projekt?

<< < (4/7) > >>

Jan Franěk:
Citace: Radek Červený  21.02.2013, 10:51

Ale omyl pánové, také montuji ty nejlevnější křápy, co se dají koupit. Když to zákazník žádá, proč mu to nedodat. Jenom z takové práce člověk nemá ten dobrý pocit  ;)

Předpokládám, že je na tom stejně i většina zdejších kolegů.  (drinks)

Dokonce jsem rád, pokud si to nakonec dodá investor sám. Ať to koupí klidně za 30kč v BAUkrámě. Ode mě by to měl logicky dražší. Odpadá mě tím mnoho problémů. Každý nájezd k vytrženému kolíku v zásuvce, nebo nefunkčnímu vypínači, jde pak nad rámec záruky. Nechci ručit za něco, k čemu sám nemám důvěru a kde na podobné věci ani není "obchodní prostor". 

Lukáš Rotrekl:
Asi tak..... Jsem rád, když si zákazník materiál dodává, nemusím se s ním pak handrkovat o cenách, že to v superhyper viděl za tolik a tolik a o úklidu obalů a podobně... Pokud si něco zapomene dodat, je to cesta navíc a to placená,.....

A k formě poptávky, ten člověk co to zadával za to možná nemůže, možná napsal podle plánku v příloze. Nemám to rád, tyhle poptávky, když zadání není jednoznačné, ale pokud mám čas nacením, nazvu jako předběžnou nabídku, připíšu jaké by měly být náležitosti a co budou +/- stát, co je potřeba k tomu, aby se moje nabídka stala závaznou. No je fakt, že většinou už o tom neslyším, ale jsou i tací, kteří si uvědomí, že to není jen o nejnižší ceně a řeší co dál..... 

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  21.02.2013, 11:13

Ať to koupí klidně za 30kč v BAUkrámě. 

Pak je ale dobré zákazníka předem upozorit, že zapojování takového přístroje trvá mnohdy dlouho, když si vzpomenu na ty šmejd svorky, tak je mě zle ještě dnes (zle)

Jaroslav Bobek:
To snad tady všichni pochopily, že se jedná o náčrt majitele jak by si to představoval. Takhle by to neuděl ani student v prvním ročníku. Takže bych z toho nedělal vědu a rekonstrukci bych na cenil tak jak bych to udělal já sám. A potom zákazníkovi vše vysvětlit.

Radek Červený:
Citace: Jaroslav Bobek  21.02.2013, 14:44

To snad tady všichni pochopily, že se jedná o náčrt majitele jak by si to představoval. Takhle by to neuděl ani student v prvním ročníku. Takže bych z toho nedělal vědu a rekonstrukci bych na cenil tak jak bych to udělal já sám. A potom zákazníkovi vše vysvětlit.

A vovo tom to je. Investor by chtěl pochopitelně co nejlepší cenu, kvůli tomu tendruje na poptávkách, otravuje X lidí, co tím zabíjí svůj čas. Těm neúspěšným nemá ani slušnost odpovědět, že nebyli vybráni. Nemá ani tu slušnost, aby nechal zpracovat zadání, které bude stejné pro všechny. Chce jenom cenu. Nejlépe napsanou na umaštěný sáček od svačiny.

Ale to asi známe všichni.

V tomto případě mi přijde nejlepší řešení, jaké psal kolega Kurka  (jednicka) (jupi)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana