Co si představujete pod slovem projekt?

<< < (6/7) > >>

Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz  21.02.2013, 15:43

Čtu to a nestačím se divit.
To jste nikdy nezažili, že se projekt přizpůsobí tomu, aby to bylo za lákavou cenu a investor do toho šel, aby vybral právě tuto variantu a když už do toho vrazí nějaké peníze a má to rozdělané, nějak se mu vnutí "vícepráce"?

Pokud něco takového několikrát provedeš ve svém rajónu, dlouho Tvůj nebude.
Uvedenou cenovou nabídku bych zpracoval jako předběžnou střelbou do vzduchu (za léta živnostničení přece musí každý vědět přibližnou cenu). Pokud chce majitel k ceně doložit podrobný položkový rozpočet a PD chyběla nebo neobsahovala podrobný výkaz výměr, pak "podrobňáka" nabízím dle jeho náročnosti od 1500,-Kč výše s tím, že tato cena bude odečtena v případě sepsání smlouvy o dílo. Prováděl jsem to zdarma z dobré vůle a pak jsem zjistil, jaký že to jsem vůl. Můj rozpočet pak sloužil jako podklad pro meloucháře.

Roman Šafránek:
Určitě se to podle uvedeného nákresu dá nabídnout minimálně třemi způsoby:
1) Nabídnout vypracování PD, odhadnout cenu s nějakými standardními prvky (Tango),  zmínit že cena se upraví podle PD, revize...
2) Vynechat ty "zbytečné" položky na začátku a konci a nabídnout to co zákazník požaduje (že mu tam chybí kabely ke světlům, připojení pro digestoř... pouze zmínit s tím, že bude druhá varianta nabídky po osobním jednání, zmínit že je povinnosti zákazníka mít revizi a k té bude potřebovat dokumentaci)
3) Nahrubo to spočítat v nejlevnějším co existuje (melouchář polovinu materiálu beztak donese z fabriky takže tam má prostor),  napsat nabídku na 3 řádky.

Naivně věřím tomu, že by si mnoho poptávajících vybralo alespoň variantu 2 a že třířádková nabídka plná hrubek neuspěje. Zákazník možná neočekává nejnižší možnou cenu s přístroji CHINA EXPORT, jenom třeba nezná správný postup a žádného elektrikáře s dobrou referencí.

Antonín Vaněk:
Bohužel jsem se s podobným projektem setkal od projektanta. Jen místo popisků byly elektrotechnic ké značky (zle)

Lukáš Rotrekl:
Jojo spousta projektantů tímto způsobem dělá projekt pro stavební povolení....

Miroš Jan:
No tak pod pojmem projekt elektro, si představuji něco, na způsob v příloze.Je to jenom malá ukázka, jak by měl takový projekt vypadat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana