Existuje standardni postup pro zjisteni puvodniho zapojeni dratu v byte?
František Šohajda:
Citace
Existuje standardni postup pro zjisteni puvodniho zapojeni dratu v byte?
Existuje....
A to je to nejjednodušší v elektrice..... i podprůměrný elektrikář na to musí dojít.... (dance)
Když se do elektriky rýpou lidé, kteří tomu nerozumění , tak to dopadá podobně....Už jsem jich pár takových to řešil..... :'(
Není to myšleno na vás, ale třeba vaše předchůdce v bytě!! ;)
Jan Alin:
Pokud je elektroinstala ce takhle poničená, je možné že jsou v ní i jiné "úpravy". Vřele doporučuji objednat si šikovného elektrikáře. Pokud nevíte, co děláte, můžete dojít úrazu vy, nebo vaši blízcí. Instalace, kde řádil kutil, jsou plné pastiček, elektroinstala ce je většinou všechno, jen ne standardní.
Zdenek Hejčl:
Měříte jakým voltmetrem? Pokud je za 200,- z Bau hoďte ho do popelnice.
Ale zvládnou by se to dalo klasickou elektrikářskou zkoušečkou. o:-)
Ján Garaj:
Citace: milano 17.02.2013, 18:23
Jeste jsem zjistil, ze je to spojene komplet se zasuvkami - hnedy a cerny byl u stropniho svetla puvodne spojen, po rozpojeni nefungovaly dve zasuvky, to same je i u modreho (modry a cerny). (poklona) predem za postup, jak rozklicovat efektivne co kam patri...
Páni kolegovia,poraďte, čo s ním. On sa nám snaď zabije? Asi tam pôjdem a vyčistím mu to. Mám rád takéto SUDOKU.
Pán Milano. To si naozaj myslíte, že to takto na diaľku niekto rozsekne?
milano:
(poklona) za odpovedi a tipy, ale musim se priznat, ze krom rad p. Víta Rotrekla, jsem se dale neposunul. Zkousecka je Hioki 3231, vyhazovat ji tedy nebudu. Vychazim z toho, ze puvodnimu majiteli vse fungovalo. Elektrotechnik u a elektriku jsem teoreticky studoval jako vedlejsi obor na VS, ale prakticky jsem se oboru nikdy nevenoval - proto tyto dotazy. Snad jen pro upresneni, byt se nachazi v DE, je ze sedmdesatych let a elektrika je puvodni.
Pokud tedy existuje nejaky standardni postup, rad podle nej budu postupovat - a prastit elektrinou se nenecham. Cokoladu ci dobre vino v pripade uspechu zarucene zaslu!
(poklona) Milan
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana