Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?

<< < (22/33) > >>

Jaroslav Ratiborský:
 (poklona)  za zaslání informace i já jsem něco málo našel na netu,ale informaci o vlastnostech přepěťové ochrany po skončení záruční doby jsem nikde nenašel.
Něco málo je na adrese :
http://www.hw.cz/navrh-obvodu/z-ceho-jsou-sestavovany-prepetove-ochrany.html

konkrétního jsem se moc nedočetl.
Ještě zkusím ten váš zdroj.

Maroš Klein:
Možno vám pomôže trocha teórie v prílohe.
Časová výdrž deklarovaných vlastností varistora je závislá na kombinácii viacerých faktorov (teplota okolia, prúdové a napäťové impulzy, zložky napätia (AC, DC) atď.
S tou zárukou je to ako s niektorými potravinami. "Spotrebujte do..." je niečo iné ako "Minimálna trvanlivosť do..."
Skladové zásoby oproti tým zapojeným sú na tom samozrejme lepšie  :),  ale aj napríklad taká nová nepoužívaná pneumatika sa má po 10 rokoch vyradiť.
Konkrétnejšiu odpoveď vám dať neviem, predpokladám že výrobca s nevýhodami o ktorých vie na bubon nepôjde.

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jan Franěk  25.02.2013, 09:08

Asi to, že poptávat tyto informace, přes média, nebude asi tou správnou cestou.

Proč si tomyslíte.

K napsání mých příspěvků mne inspirovala otázka tazatele :
Petr Černoch
ze dne : 21.02.2013, 18:02 »  
A jak je to tedy s tou životností varistorů a celkově svodičů bleskových proudů, případně přepěťových ochran? docela by mě to taky zajímalo.

Předpokládal jsem,že výrobci popř. prodejci budou aktivní sami,asi jsem se mýlil.

Milan Hudec:
Stejně to je s třebas s jističi a dalším materiálem, proto platí pravidlo nekupovat nijaké šmejdy, ale lety provozu vyzkoušené výrobky, je pro mne jistým překvapením, že i p.Ratiborský tímto dotazem přispěje k pouźívání kvalitních svodičů, mezi které Dehn zaslouženě patří

Jan Franěk:
Citace: Jaroslav Ratiborský  25.02.2013, 10:31

K napsání mých příspěvků mne inspirovala otázka tazatele :
Petr Černoch
ze dne : 21.02.2013, 18:02 »  

To je pochopitelné.

Citace: Jaroslav Ratiborský  25.02.2013, 10:31

Předpokládal jsem,že výrobci popř. prodejci budou aktivní sami,asi jsem se mýlil.

Asi ano. Těch ochotných a aktivních je opravdu pomálu. Nezapomeňme, že jde ve většině případů o dobrovolnou činnost. NIkdo je nenutí sledovat diskuse a "bojovat" za své produkty. O to větší dík patří těm, co jsou ochotni něco udělat navíc, nad rámec pracovní smlouvy

Něco málo z diskusí. ALe nechá se tam toho "nazobat" i více.  o:-)

"http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,1284.0.html"

Citace: Milan Hudec  25.02.2013, 10:41

Stejně to je s třebas s jističi a dalším materiálem, proto platí pravidlo nekupovat nijaké šmejdy, ale lety provozu vyzkoušené výrobky, je pro mne jistým překvapením, že i p.Ratiborský tímto dotazem přispěje k pouźívání kvalitních svodičů, mezi které Dehn zaslouženě patří

(jednicka)  

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana