Mám odpojt nebo propojit ochranný kolík s pracovní nulou u 2-žilových rozvodů?

<< < (3/7) > >>

Ján Garaj:
Až na to zapojenie by to mohol robiť. To som tu už niekde tvrdil, pri tej jednej  zásuvke a pri nezapojenej FVE. Ale zapojiť to? Zedník?  To si trochu protirečíme ja nie. To je predsa zásah do VTZ a to nesmie hocikto, ani ten najlepší zedník, ak nemá príslušný § z 50. Alebo sa mýlim? Tá štatistika, to neberte nijako vážne,to sú už len moje nervy, aby som sa z toho vybúril, keď občas niekto podporí zedníka v zapojení VTZ. A potom sa divíme, že nám zedníci berú prácu, keď ich ku tomu navádzame.

Antonín Vaněk:
Toto zapojení je opravdu životu nebezpečné. S takovou se nedivím téměř pravidelnému konstatování hasičů po požáru že hořelo od elektroinstala ce když nám zedníci dělají el. rozvody a pro jistotu je hned i zapojí  (zle)

Lukáš Malík:
Citace: Antonín Vaněk  12.02.2013, 21:39

Toto zapojení je opravdu životu nebezpečné. S takovou se nedivím téměř pravidelnému konstatování hasičů po požáru že hořelo od elektroinstala ce když nám zedníci dělají el. rozvody a pro jistotu je hned i zapojí  (zle)

Jo no  :D :D

IM:
Citace: Lukáš Malík  12.02.2013, 19:07

Na toho zedníka nejlépe podejte trestní oznámení pro obecné ohrožení a na ŽÚ oznámení pro nedovolené podnikání - určitě není elektrikář.

Vy jste asi takový právník, jako je ten zedník elektrikář.   ;D

Ondřej Urban:
Díky za odpovědi. Jsem rád, že jste mi potvrdili, že můj laický pohled byl správný. Je smutné, když zedník "umí" udělat i elektriku a ještě o tom člověka přesvědčuje a dohaduje se s ním, že tak jak to má, to je špatně a že mu to "opraví".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana