Mám odpojt nebo propojit ochranný kolík s pracovní nulou u 2-žilových rozvodů?
František Šohajda:
Citace: Ondřej Urban 13.02.2013, 07:45
Díky za odpovědi. Jsem rád, že jste mi potvrdili, že můj laický pohled byl správný. Je smutné, když zedník "umí" udělat i elektriku a ještě o tom člověka přesvědčuje a dohaduje se s ním, že tak jak to má, to je špatně a že mu to "opraví".
Já vždy říkám, elektrikář umí zeníka,instalatéra (mimo VTZ),stolaře,obkladače,PC technika,atd.....
Ale nikdy tyto řemesla neudělají elektrikáře ! >:D
Vašek10A:
Ale to není první a bohužel ani poslední zedník opravář.Neděla l na stavbě s ukrajinskými elektrikáři? Pak bych pak začal chápat. Ale i to zde již bylo vzpomenuto v některém příspěvku.(uštípaný třetí vodič >:( ).
Ján Garaj:
Citace: Lukáš Malík 12.02.2013, 19:07
Pozvěte si elekrikáře, ale opravdu ELEKTRIKÁŘE !
Na toho zedníka nejlépe podejte trestní oznámení pro obecné ohrožení a na ŽÚ oznámení pro nedovolené podnikání - určitě není elektrikář.
To trestné oznámenie by ste mohli podať ale museli by ste ho patrične upraviť. Najlepšie po porade s právnikom. To nie je zakázané a naozaj vám hrozí úraz aj smrť. To nie je sranda. Dokazovanie, že vám to robil zedník by bolo ťažšie. Nemali ste mu to dať robiť, zapojiť.Je to VTZ. Neznalosť zákona vás neospravedlňuj e. Len ak by ste mu dokázali, že to urobil "O své vlastní ujmě". Nie som právnik, iba, ako vidíte, rád sa súdim s inými. Je to tak trochu môj koníček. Vždy sa však radím s právnikom. Niečo sa ale na mňa nalepilo. A moje vyjadrenia v tomto odbore sú nezáväzné názory podľa dlhodobých skúseností.
Jiří Buben:
Citace: Ondřej Urban 13.02.2013, 07:45
Díky za odpovědi. Jsem rád, že jste mi potvrdili, že můj laický pohled byl správný. Je smutné, když zedník "umí" udělat i elektriku a ještě o tom člověka přesvědčuje a dohaduje se s ním, že tak jak to má, to je špatně a že mu to "opraví".
Ještě smutnější je, že se lidi nechají přesvědčit, i když vědí, že zedník pracuje s maltou a elektrikář s dráty. Nechápu tedy proč se s takovým člověkem baví, nebo radí o tom jak se dělá jiné řemeslo.
Milan Hudec:
Jen bych připoměl existenci publikace šedých komentářů k trestnímu zákonu včetně judikatury, pro prvotní rozhled v právním světě je to velice vhodná četba
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana