Co nejčastěji odejde na elektrických spotřebičích vlivem přepětí?
Jiří Schwarz:
Citace: Lukáš Malík 12.02.2013, 12:50
Vidíte a já zrovna nějakou funkční starou CRT televizi sháním a není možné.. Asi jiný kraj..
Za odvoz bych tu jednu měl. Do dubna, než bude sběr nebezpečného odpadu...
Lukáš Malík:
Citace: Jiří Schwarz 12.02.2013, 15:57
Za odvoz bych tu jednu měl. Do dubna, než bude sběr nebezpečného odpadu...
Díky, ale to mám trošku z ruky :-\
Ján Garaj:
Jeden televízor skoro zánovný mám v Brne to je taký malý. Ja som užívateľ, ktorý to ani poriadne zapnúť nevie. Bežal ešte nedávno. Len som sa sťahoval a sťahováci ho pribalili. Tak mi prekáža ďalej. Ja som prilepený na počítač. Jeden mám v Bratislave v skrini to je najnovší, asi 5-7 rokov. A dva sú na chalupe v Kremnických horách. Tie sú síce ešte funkčné ale by som sa to hanbil niekomu ponúknuť. Ten najstarší ale dobrý ma asi dvadsať rokov a je barevný aj obraz. Tak si vyberte odkiaľ vám bud najlepšie.
dolac:
Citace: Pavel@ 12.02.2013, 12:20
Jednalo se mi o posouzení možných škod,které mohou nastat vlivem špatného připojení domovní přípojky.Má s tím někdo zkušenosti?
Záleží na tom, čo konkrétne chápete pod pojmom špatné připojení domovní přípojky? Nie vždy totiž musí vzniknúť nejaká škoda.
Jan Kelbich:
Citace: dolac 12.02.2013, 21:39
Citace: Pavel@ 12.02.2013, 12:20
Jednalo se mi o posouzení možných škod,které mohou nastat vlivem špatného připojení domovní přípojky.Má s tím někdo zkušenosti?
Záleží na tom, čo konkrétne chápete pod pojmom špatné připojení domovní přípojky? Nie vždy totiž musí vzniknúť nejaká škoda.
Jo, myslím, že je zde na fóru také diskuse k případu, kdy zlodějíčci vlezli do trafostanice, aby se tam podívali po nějakém materiálu, při své "činnosti" "přepojili vývod nn na jinou svorku" - vn (teda docela borci, že to zvládli téměř be vybavení) a síť nn byla nějakou dobu spojena s vn linkou, no řada spotřebičů to pochopilně nevydržela. Prý bylo dost štěstí, že zrovna nikdo s žádným spotřebičem nemanipuloval.
No, čistě ze zvědavosti : když občas někde vidím křížení venkovních holých vedení nn a vn, také mě napadá, co by se stalo, kdyby lano vn spadlo na vedení nn. Jednou jsem dokonce na takovém křížení viděl nad nn vedením ještě jedno uzemněné lano.
Jinak, co se týká špatného připojení domovní přípojky, tak co vím, energetici při výměně elektroměru rádi "kašlou" na sled fází - prostě spotřebiteli, poraď si sám.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana