Co nejčastěji odejde na elektrických spotřebičích vlivem přepětí?

<< < (3/8) > >>

dolac:
Citace: Pavel@  10.02.2013, 16:47

Co nejčastěji odejde na elektrických spotřebičích při přepětí?
Myslím na indukční desce, mikrovlnné troubě, ledničce, ...

Na čo to potrebujete vedieť? Chcete si vopred kúpiť nejaké náhradne diely, ktoré môžu odíjsť? Alebo chcete vedieť koľko vás bude stáť prípadná oprava? Alebo chcete vedieť, či sa vám oplatí investovať do prepäťovej ochrany?
Možno by ste mal vedieť aj to, aké vysoké riziko prepätí vám hrozí, resp. akého typu prepätí sa obávate (viď. príspevok p. Schwarza) 

Daniel Hudzík:
Pokiaľ príde prepäťová vlna po prívode nn, odnesie si to vačšinou zdroj na vstupe. A záleží na konštrukcí zdroja a izol. vzdialenostiac h na DPS aby sa prepätie nedostalo aj na sekundárnu stranu, kde môže spôsobiť väčšiu škodu. Avšak pri dnešnej konštrukcii hlavne spínaných zdrojov v TV a podobných spotrebičoch netreba ani prepätie, stači sa na zdroj škaredo pozrieť.

Ján Garaj:
Citace: dolac  11.02.2013, 21:39

Na čo to potrebujete vedieť? Chcete si vopred kúpiť nejaké náhradne diely, ktoré môžu odíjsť? Alebo chcete vedieť koľko vás bude stáť prípadná oprava? Alebo chcete vedieť, či sa vám oplatí investovať do prepäťovej ochrany?
Možno by ste mal vedieť aj to, aké vysoké riziko prepätí vám hrozí, resp. akého typu prepätí sa obávate (viď. príspevok p. Schwarza) 

Asi len preto, čo píšete vyššie. Inak sa to ťažko dá predvídať. Poznám spotrebiče, chladničky, kde okrem onej spomínanej žiarovky neodišlo za skoro dvadsať rokov nič. Alebo u inej bol iba predraný prívodný kábel po sťahovaní. Podobne je to s rychlokonvicam i. Tie vydržia aj skoro nemožné, menia sa až keď výjdu z módy. Podobne je to aj s mikrovlnkami. Možno som v tomto šťastný človek ale je to tak. Dokonca aj prestárnuté  farebné televízory, už budem musieť asi niekomu darovať. Stále sú funkčné a nikto to nechce len tak vyhodiť. Mám dva v skrini. Každý niekde inde  nie vo vlastnom byte.

Pavel@:
 (poklona)  všem za názory ;)A zároveň bych se chtěl zeptat,zda se tady mezi Vámi najde někdo,kdo pracuje v energetice na nn i vn.Můj prvotní dotaz ma s tímto hodně společné.Jedna lo se mi o posouzení možných škod,které mohou nastat vlivem špatného připojení domovní přípojky.Má s tím někdo zkušenosti?

Lukáš Malík:
Citace: Ján Garaj  12.02.2013, 10:50

Asi len preto, čo píšete vyššie. Inak sa to ťažko dá predvídať. Poznám spotrebiče, chladničky, kde okrem onej spomínanej žiarovky neodišlo za skoro dvadsať rokov nič. Alebo u inej bol iba predraný prívodný kábel po sťahovaní. Podobne je to s rychlokonvicam i. Tie vydržia aj skoro nemožné, menia sa až keď výjdu z módy. Podobne je to aj s mikrovlnkami. Možno som v tomto šťastný človek ale je to tak. Dokonca aj prestárnuté  farebné televízory, už budem musieť asi niekomu darovať. Stále sú funkčné a nikto to nechce len tak vyhodiť. Mám dva v skrini. Každý niekde inde  nie vo vlastnom byte.

Vidíte a já zrovna nějakou funkční starou CRT televizi sháním a není možné.. Asi jiný kraj..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana