Co nejčastěji odejde na elektrických spotřebičích vlivem přepětí?
Jan Hájek:
Vždy bude reagovat pouze ten s nejnižším miliampérovým bodem, pokud bys chtěl posloupnost v reakci, vlož mezi ně malinkatý odpor či indukčnost.
Spíš tam nech pouze jeden svodič.
Milan Hudec:
Chtěl jsem trochu debatu posunout k teoriím o podélných a příčných přepětích a vhodných kombinací zapojení přepěťovek
Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec 11.02.2013, 08:05
Jen tak na zamyšlenou, jaké jsou vaše názory na použití dvou modulů třídy 3, zapojených za sebou před spotřebičem, přičemž jeden zapojím dle návodu výrobce 1+1 a druhý 2+0?
Asi takový, jako na zapojení dvou stejných RCD za sebou.
O něco větší funkčnost ochrany za 200% ceny.
Lukáš Malík:
Citace: Pavel@ 10.02.2013, 16:47
Co nejčastěji odejde na elektrických spotřebičích při přepětí?
Myslím na indukční desce, mikrovlnné troubě, ledničce, ...
Mají nějakou ochranu?
Jedná se o nové spotřebiče značky MORA asi 2 roky staré.
Většinou vstupní nebo napájecí elektronika (zdrojová část, polovodiče nebo trubičková pojistka).
Dělám taky do elektroniky, tam jsou to právě většinou tyto věci...zrovna tu mám 1 setopbox a dva satelity po opravě (spálená pojistka, proražená dioda, vyteklý nefunkční kondík apod.).
Tyto opravy většinou za pár korun, jak je to třeba u varné desky, tak to nevím, neměl jsem ještě tu čest.
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 11.02.2013, 12:24
Chtěl jsem trochu debatu posunout k teoriím o podélných a příčných přepětích a vhodných kombinací zapojení přepěťovek
Zajdeš na Ampéru ke stánku S....., oni o tom při OpenDay mluvili, tak by to mohli vysvětlit ještě jednou a podrobněji
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana