Plánovanie prerábky el. rozvodu v paneláku. Môže to tak byť, alebo nie?

<< < (4/4)

Juraj Pavlovič:
To mi je jasné, už som s ním v kontakte. I keď som študoval pred pár rokmi SPŠ elektrotechnic kú, tak zameranie bolo skôr na počítače a podobne, nie na silnoprúd, ale na praxi nás očká robiť učili, za tie som bol vždy chválený, no pri prerábke rozvodov to nie je všetko, tak sa radšej pýtam čo sa dá a čo nie, aby som potom nevyrukoval na niekoho s nezmyslami...

Jan Franěk:
Citace: Ján Garaj  11.02.2013, 11:24

Ak je len laik a odvážny zdatný, tak je to celkom dobré.  Každá rada a ešte od ochotného odborníka je nad zlato.

Mezi dodavatelem a investorem, musí vzniknout,  mimo pracovního vztahu i nějaká důvěra. Pokud ta zde není, nevidím důvod k navázání spolupráce. SIce mám rád investory, kteří vědí co chtějí a již je stačí jen usměrnit, ale občas to bývá i na škodu, pokud toho přečtou až moc, všemu co přečtou věří, nebo se upnou na nějaký nesmysl.. Kolegové budou asi vědět.

Citace: Juraj Pavlovič  10.02.2013, 19:08

Píšem to tretí krát, že mi ide iba o poradenie, usmernenie, samozrejme, že to bude robiť všetko odborník.

Víte kolikrát jsme to zde četli a kolikrát jsem to i slyšel osobně? Ani  nebudu počítat, případy.kdy to pak bylo zcela jinak.

Navíc osobně preferuji osobní prohlídku přímo na místě s jasnými představami investora, kdy se nechá velmi slušně a přímo na míru, vše navrhnout. Taková to vzdálená podpora je možná fajn, ale nemůže obsáhnout všechno, co se pak v daném místě musí a má řešit. Beru to spíš jako doplněk, než náhradu osobní prohlídky a projektu.

Citace: Michael Tejčka  09.02.2013, 23:11

o lištách se vyjadřovat nebudu, v bytech kde se rekonstruuje elektro jsem zásadním odpůrcem a finančně to vyjde obdobně jako "vybagrování" s následným zednickým zapravením s tím, že lišty jsou prostě hnus.

Naprostý souhlas. Navíc i platné normy jasně doporučují řešení bez vkládacích lišt.

Ján Garaj:
Citace: Ján Garaj  10.02.2013, 13:28

O chráničoch vám napísal pán Hruda.  Nosný múr prevrtať môžete bez problémov. Tie lišty chápem ale je to len menej pracné nie však oveľa lacnejšie. Zásuvky si dajte v miestnostiach do rohov na stenu, ktorá má okná. Nedávate do okien skrine, ani postele. Ale naozaj by vám mal poradiť projektant, takto to je tak, ako napísal pán Schwarc.

Pán Franěk hneď, ako druhý v poradí po p.Schwarcovi som napísal, že sa treba spojiť s projektantom. To naozaj vážne. Tie ostatné rady, aj keď ich nedáme tak si ich bude zháňať niekde inde a zoženie určite aj horšie. Tak mu aspoň poradíme v tom čo si myslíme, že vieme lepšie. Je to môj názor. Niekedy niekoho vyhubujem, aj bez príčiny, potom ma to síce mrzí, ale niekedy by som sa akože aj rozdal. Tak už to býva.

Jiří Schwarz:
Citace: Juraj Pavlovič  10.02.2013, 19:08

Píšem to tretí krát, že mi ide iba o poradenie, usmernenie, samozrejme, že to bude robiť všetko odborník. ...

Jestli je to pravda, jdete na to přesně "odzadu".
Jestli to má dělat odborník, asi by to měl "odborník" prozkoumat na místě, vymyslet a namalovat (normálně se tomu říká projekt)  a když budete mít nějaké pochybnosti k některým detailům návrhu, můžeme se k tomu vyjádřit.

Ján Garaj:
Citace: Jiří Schwarz  11.02.2013, 17:07

Jestli je to pravda, jdete na to přesně "odzadu".

Tá vrodená partizánčina. Na všetko ideme po Slovensky, odzadu, sa len tak ľahko nezaprie. Myslím si, že projektant by mu ušetril aj dosť času dumaním nad tým, prečo je zbytočné dať zásuvku za dvere, za skriňu a podobne. Skôr má pravdu pán Franěk. Veď tých pár lišt si tam nasekám a po nás potopa. Keď sa budem sťahovať, maximálne si ešte z toho aj niečo  odmontujem. Myslím, že už sme mu radili dosť na to, aby ak to myslí vážne, tak to dal nakresliť projektantovi alebo aspoň skontrolovať oprávnenému človeku.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana