Je taketo premostenie pri krizeni elektroinstalacie a kurenia dostatocne?
Ján Garaj:
Ani jedno také vzorové premostenie, ake ste nám ukázali na dolnom obrázku, som na tej Vašej koláži nenašiel, možno som aj slepý, okrem toho, že už zabúdam.
fricoman2000:
Pan Garaj, tomu kurenarovi sa ani necudujem ze sa s vami prestal kamaratit. Urcite nebolo mudre natahat po dome elektriku a potom cakat od kurenara ze sa s nou nebude krizit. A este ho za to aj vyhadzovat. Ono keby ste mali elementarne znalosti o kureni radiatorovimi telesami, tak by ste pochopil ze kurenar musi vies trubky z bodu A do bodu B co najkratsou cestou. Body A B si velmi nenavybera. Mudrejsie by bolo pustit na stavbu najprv kurenara a az tak elektrikara, ktory ma podstatne viacej moznosti "uskocit". Aj ked v mojom pripade, tie moznosti boli znacne nevyhodne. Ale sak vy urcite mate svoju pravdu tak svoj nazor vam nevnucujem. A premostenia na fotkach nie je vidno, pretoze boli robene neskor ako fotky. Co asi pochopil kazdy okrem vas. Takze dobra sprava pan Garaj je, ze zrak aj pamet mate celkom dobru, len to logicke uvazovanie sa mi nezda. :-)
70 C v trubke neznamena 70 c v kably, ked ich deli min 1 cm izolacie s lambdou 0,04. A prave o tom kolko stupnov to asi priblizne moze byt som chcel rozputat diskusiu.
Ako riesite nevyhnutne krizenia takeho typu vy?
Martin H.:
Citace: fricoman2000 07.02.2013, 10:48
70 C v trubke neznamena 70 c v kably, ked ich deli min 1 cm izolacie s lambdou 0,04. A prave o tom kolko stupnov to asi priblizne moze byt som chcel rozputat diskusiu.
Tento problém v 3D je už na počítačovú simuláciu.
Ja by som sa seba pýtal dve veci.
1. Ako som sa do tohto stavu dostal, že musím suplovať prácu odborníka?
2. Ako dokážem v tom križovaní čo najviac vytiahnuť kábel z izolácie a chladiť ho masou poterového betónu?
Josef Křemen:
Citace: fricoman2000 07.02.2013, 10:48
Omlouvám se, ale musím zareagovat. Když v té trubce bude teplota 70C čtyři hodiny, tak to znamená, že se izolace neprohřeje a kabel bude celou dobu mít teplotu do 30C ?? A další mě zaujalo....top ení z bodu A do bodu B musí jít nejkratší cestou.....to myslíte vážně?? Od té doby co se používají oběhová čerpadla, tak topení dokáže "navrhnout a udělat" kdejaký idiot s dokončenou pětitřídkou, ale toto by neřekl.
Také stavím a dělám si skoro vše sám, ne z finančních důvodů, ale nenašel jsem zatím řemeslníka po kterém bych nemusel vše předělávat. Udělat mi něco podbného topenář a elektrikář, tak s nima vyrazím dveře.
Tak jinak - elektriku vytahat než budou zalité podlahy, natáhnout jí jinak i za cenu zasekání do stěny.
Milan Hudec:
Pouze bych připoměl modul objemové pružnosti, který jde při častých změnách teplot do kytek, jinak řečeno, izolace kabelu se rozpadne dříve
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana