Je taketo premostenie pri krizeni elektroinstalacie a kurenia dostatocne?

(1/7) > >>

fricoman2000:
Instalacia kablovych rozvodov v podlahe si vyziadalala znacne mnozstvo krizeni s vykurovacimi a vodovodnymi rozvodmi. V niektorych pripadoch ide aj o subeh.  Rozvody vykurovania su robene hlinikoplastov ymi trubkami v izolacii 5mm hrubej.Vodoins talacne rozvody, PPR + izolacia. Predpokladana max. teplota media v trubkach max.
70 C.  V dalsej faze boli robene rozvody elektroinstala cie (zasuvkove obvody) taktiez v podlahe.
Kable su v podlahe ulozene v chranickach FXP. Vzniklo tak vela krizeni s rozvodmi vykurovania a vody (vid fotokolaz). Krizenia boli premostene tak ako ukazuje principialny obrazok. Vsetky rozvody su vo vrstve polystyrenu. Vrchnu vrstvu tvori betonovy poter. Je taketo premostenie pri krizeni elektroinstala cie a kurenia dostatocne?

Jiří Schwarz:
Pokud by skutečně voda dosáhla teploty 70 stupňů Celsia a byl by tam souběh rozvodu teplé vody a kabelu, musel by se použít kabel pro vyšší teplotu!
CYKY kabel má maximální teplotu právě 70 stupňů Celsia a pokud takovou teplotu zadáte do nějakého SW jako "startovací",  pak vám vyjde "nulové" maximální zatížení kabelu, tedy kabelem by nesměl procházet proud, aby jeho teplotu ještě nezvýšil  (zle)

To někdo projektoval, nebo tak nějak vyšlo jak to "zedníci" na tu podlahu naskládali?

Šipeky Michal:
To vám dakto takto navrhol a realizoval, alebo to bolo svojpomocne? Nič v zlom, iba zvedavosť.

Obávam sa, že solídnu odpoveď na vašu otázku bude ťažké napísať. Chcel som tím povedať,  že ste položil dosť ťažkú otázku na ktorú asi nebude jednoznačná a ľahká odpoveď.

Mirek Vašák:
Neměl bych kritizovat něco bez znalostí místních podmínek, ale toto se mi dle fotek jeví jako velice nepřehledné a zbytečně promotané. Řekl bych, že by se to dalo vyřešit jinak. Zde asi bylo prioritou uspořit materiál za každou cenu. Jak u topení tak u elektriky. Shrnuto, nevím jak by se mi líbilo mít takový propletenec v podlaze. Samozřejmě v určitých místech ke křížení musí zákonitě dojít.

Ján Garaj:
Citace: fricoman2000  06.02.2013, 10:47

Instalacia kablovych rozvodov v podlahe si vyziadalala znacne mnozstvo krizeni s vykurovacimi a vodovodnymi rozvodmi. V niektorych pripadoch ide aj o subeh. Je taketo premostenie pri krizeni elektroinstala cie a kurenia dostatocne?

Čo si to tá inštalácia na vás dovoluje? O tomto Vašom dome sme sa tu už bavili na inom vlákne. Aj tento obrázok ste tam ukázali. aj to, že ste strojný inžinier ste uviedli a čo my elektrikári neviem bolo, že Vy ste si najviac vecí zistili z internetu. Bolo to asi tak. Možno by vám to vedel aj niekto zo zdatnejších kolegov nájsť presne, ja si to len tak pripomínam. Ale k veci. Skúste sa na to vážne opýtať revízneho technika. On vám najlepšie povie, kde ste porušili projekt a kde normy. Projekt asi nemáte, to si už presne nepamatám, čo ste na túto otázku odpísali. Takto trochu podobne mi začal robiť kúrenár rozvody na stavbe. Predstavte si čo som si dovolil, vyhodil som ho a už som len bývalý kamarát. Nestačilo to, tak som si zavolal znalca a aj tieto náklady dostane k náhrade. Revizák, ktorého som zavolal mi s úsmevom povedal, aby som si revíziu urobil sám alebo čo najskôr to zalial do betónu a dodal prehlásenie technického dozoru, že to je urobené podľa projektu. To sú mi veci, čo dokážu odborníci. Tak vám držím palce, aby ste našli kamaráta revizáka. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana