Je taketo premostenie pri krizeni elektroinstalacie a kurenia dostatocne?

<< < (3/7) > >>

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  07.02.2013, 14:03

Pouze bych připoměl modul objemové pružnosti, který jde při častých změnách teplot do kytek, jinak řečeno, izolace kabelu se rozpadne dříve

A to tak že bude nepoužitelná ne po 400 ale po 350ti letech.  ;) :D

Sem nějak neodolal.  ;D

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  07.02.2013, 17:24

Sem nějak neodolal.  ;D

Se to machruje, když druhý nahraje na smeč (drinks)

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec  07.02.2013, 18:00

Se to machruje, když druhý nahraje na smeč (drinks)

Plasty jsou svinstvo a občas se rozpadají nečekaně brzy!
Je to trochu mimo téma, ale krásnou ukázkou jsou "polštářky na sluchátka",  u nás se to používalo, když běhal jeden pracovník po nádraží a kolegyni hlásil vysílačkou čísla vozů.
Výrobce nevěřil, že ta kombinace potu a kosmetiky způsobí, že to za pár týdnů začne mít jiné vlastnosti, začne to praskat... Stejný kus uložený "na skříni" ve staejné místnosti by pořád jako nový...

Ján Garaj:
Citace: fricoman2000  07.02.2013, 10:48

Tomu kurenarovi sa ani necudujem ze sa s vami prestal kamaratit. Urcite nebolo mudre natahat po dome elektriku a potom cakat od kurenara ze sa s nou nebude krizit.   Ono keby ste mali elementarne znalosti o kureni radiatorovimi telesami, tak by ste pochopil ze kurenar musi vies trubky z bodu A do bodu B co najkratsou cestou.

Ako riesite nevyhnutne krizenia takeho typu vy?

Elektrikár aj kúrenár mali k dispozícii projekt a prevzali stavenisko tak ako sa patrí. Je mi úplne jedno kto príde skôr. Rozhodujúce je, aby svoju prácu urobil kvalitne podľa projektu a predpisov platných v dobe realizácie. Na toto vždy každého zhotoviteľa upozorním a na tom trvám, či sa to niekomu páči alebo nie. Tak aký je to kamarát, ktorý ma chce, ako laika odrbať a ešte by si to chcel aj nechať dobre zaplatiť. Taký akože kamarát u mňa skončil a dám ho aj na súd.
O správnosti môjho konania ma utvrdil vo veci elektriky Revízny technik, dokonca dvakrát som si ho pozval na stavbu. O správnosti môjho konania mňa laika vo veci kúrenia potvrdil nezávislý Odborný znalec s patričnou kvalifikáciou s cenou za znalecký posudok 250€,  ktorú budem uplatňoať u onoho bývalého kamaráta. Ku Vaším blábolom z bodu A do bodu B sa vyjadrili kolegovia.

Ak chcete poradiť, naozaj, tak tu zverejnite ,  pán inžinier svoje pravé meno, pošlite obrázok celej stavby a možno, keď trochu opadnú emócie, dnes som mal "len" tri porady, okrem iného a 250 km s autom po našich dobrých cestách, som ochotný z profesionálnej hrdosti a stavovskej cti elektrikárskej, prísť na tú Vašu stavbu a zachraňovať to, čo ste zvrzali a čo sa ešte zachrániť dá.

Ján Garaj:
Citace: Josef Křemen  07.02.2013, 11:14

A další mě zaujalo....top ení z bodu A do bodu B musí jít nejkratší cestou.....to myslíte vážně??
Také stavím a dělám si skoro vše sám, ne z finančních důvodů, ale nenašel jsem zatím řemeslníka po kterém bych
Tak jinak - elektriku vytahat než budou zalité podlahy, natáhnout jí jinak i za cenu zasekání do stěny.

Myslím pán Křemen, že by sme poradiť vedeli, ale komu niet rady tomu niet pomoci. On si pán inžinier strojár o nás elektrikároch myslí, že sme spadli všetci na hlavu a budeme mu radiť len tak, ako on chce, ostatné sú hlúposti. Naozaj by som mu chcel poradiť a v mnohom by som vedel. Nemusel by dokonca asi ani veľa sekať, ale vyhodiť by niečo musel. Nie som pomstychtivý, nikdy som nebol a neviem sa ani hnevať dlhšie než sa otočim čelom vzad. To pri mojej vznetlivej cholerickej povahe by som sa už asi s nikým ani nerozprával. Ale aj takí sú predsa ľudia.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana