Pro které okruhy instalovat proudový chránič?

<< < (2/6) > >>

František Šohajda:
Citace: Jiří Mudra  28.01.2013, 17:53

Pokud výrobce či projekt nevyžaduje jinak, nedávám za chránič kotel (není nad výpadek chrániče, když jsou všichni někde na víkend pryč). Lednička a mrazák jsou věcí domluvy

Dnes jde řešit i toto, třeba přes GSM bránu.....alar m-snížená teplota v domě....?
(nemyslím nahození chrániče přes GSM, ale i takový chránič existuje,který se sám nahodí,pokud porucha trvá, tak je asi porucha větší, než je unikající proud?? ;) pak zásah odborníka...)
Ale je to na každém majiteli...

M. Vrba:
Jedná se spíš o rezidenční vily, takže řešení může být i nákladnější. Standardně dávám chránič na ostatní světelné okruhy, světelné okruhy v kuchyních, potom na skupinu kuchyňských spotřebičů (bez lednic a mrazáků),  dále na běžné zásuvky, ndalší na žaluzie, tepelné čerpadlo atd... Chránění je decentralizová no (rozděleno na skupiny podle potřeby 1f/3f).

Uvědomuju si, že normy mi dávají nějaké doporučení a mantinely, a že je to na rozhodnutí projektanta.

Ale zajímá mě, co všechno z vašich zkušeností chráníte "navíc" a také naopak, co nechráníte?

Pavel Horský:
A což takhle dávat chránič na okruhy dle projektové dokumentace?
Nebo nikdo z vás podle PD nedělá?
Já jen, že se tu v diskusích skoro všichni kasají s radami správného postupu při provádění elektroinstala cí, kde je vždy na prvním místě vypracování projektové dokumentace.

David Hruda:
Bohužel jsem projekt k RD ještě neviděl.

František Šohajda:
Citace: David Hruda  28.01.2013, 18:15

Bohužel jsem projekt k RD ještě neviděl.

Tak já ano!!
Asi 4x z asi 30 staveb.... (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana