Jsou stolní dvoukotoučové brusky stroj, nebo spotřebič?

<< < (4/6) > >>

Milan Hudec:
U těchto titěrných brusek vidím jako největší riziko po samovolném spuštění nasrání brusiče, že mu končí leháro a musí zpátky ke stroji

Jiří Buben:
Citace: Milan Hudec  31.01.2013, 20:19

U těchto titěrných brusek vidím jako největší riziko po samovolném spuštění nasrání brusiče, že mu končí leháro a musí zpátky ke stroji

Spíš riziko, že odejdu z vesela domů a ráno bude dílna plná barevných čmudíků, protože bruska shořela a nebo že od ní něco chytne. Jednou jsem ji takhle zapomněl vypnout a ona se tam motala celou noc. Ráno byla pěkně rozpálená.  :) Oni totiž ty motůrky nejsou konstruovány na trvalý dlouhodobý provoz, byť naprázdno.  ;)

Kamil Novák:
Citace: Jiří Buben  31.01.2013, 16:43

Z hlediska ochrany před úrazem elektrickýcm proudem a NV 378/2001 Sb. je jedno, zda onu brusku zařadíme jako stroj nebo nářadí.

Přesně tak.  (jednicka)
Důležitý je obsah, nikoli název. Není zapotřebí hledat komplikace tam, kde nejsou.

Miroš Jan:
Citace: Jiří Buben  31.01.2013, 21:48

Spíš riziko, že odejdu z vesela domů a ráno bude dílna plná barevných čmudíků, protože bruska shořela a nebo že od ní něco chytne. Jednou jsem ji takhle zapomněl vypnout a ona se tam motala celou noc. Ráno byla pěkně rozpálená.  :) Oni totiž ty motůrky nejsou konstruovány na trvalý dlouhodobý provoz, byť naprázdno.  ;)

No vidíš Jiří. Zrovna v tomto případě by se ti splnění požadavku vyhlášky 48/82 hodilo. ;)

Jiří Buben:
Citace: Miroš Jan  31.01.2013, 22:17

No vidíš Jiří. Zrovna v tomto případě by se ti splnění požadavku vyhlášky 48/82 hodilo. ;)

To ano. Je ale známo, že před tím, než opustím pracoviště bych měl překontrolovat zda je všechno vypnuté. To mi velí selský rozum, leč dokonalý nejsme nikdo. :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana