Jak otočit jednu klapku na schodišťovém vypínači?
Tomáš-tak:
Mám nově rekonstruovano u elektroinstala ci v domě a v kuchyni mám řadu schodišťových vypínačů. Všechny jsou vypnuty směrem dolu a jen jeden je naopak (ze všech namontovaných).
Je možnost jak jej otočit, když je jedná vždy o dvouvypínače, takže není možné jej prostě v krabičce otočit?
Jsem takový puntíčkář a musím mít vždy prostě stejně a ten jediný mi tam prostě nesedí :)
Miroslav Minařík:
Citace: Tomáš-tak 21.01.2013, 21:21
Mám nově rekonstruovano u elektroinstala ci v domě a v kuchyni mám řadu schodišťových vypínačů. Všechny jsou vypnuty směrem dolu a jen jeden je naopak (ze všech namontovaných).
Je možnost jak jej otočit, když je jedná vždy o dvouvypínače, takže není možné jej prostě v krabičce otočit?
Jsem takový puntíčkář a musím mít vždy prostě stejně a ten jediný mi tam prostě nesedí :)
A to jde o ovládání jednoho osvětlení z více míst? Pokud se to světlo ovládá řazením 6 (popř. 7), pak se bude klapka měnit podle toho kterým dalším vypínačem vypnete nebo zapnete.
Ižák Ctibor:
Ak som to správne pochopil, máte tam z jedného dvoj-páčkového vypínača ovládané dva svetelné okruhy.To znamená dve svetlá, ktoré sa ešte každé zvlášť ovláda z iného vypínača. Potom by ste tam mali mať vypínač 5B . A v tom prípade stačí, ak na tej strane, čo je opačne, prehodíte medzi sebou dva dráty z vypínača odchádzajúce,za predpokladu, že druhý vypínač k tomuto svetlu je v správnej polohe.
Tomáš-tak:
Super. Prohození kabelů pomohlo. Nyní už se vše vypíná směrem dolů. Tedy za předpokladu, že vypínač na druhé straně kuchyně je ve správné poloze. .
Ižák Ctibor:
To p.Minařík.
Máte pravdu až na to, že aj keď je ovládanie z viac miest, vždy si to nakoniec po odskúšaní prehodím tak, že ak sú všetky vypínače dole tak svetlo nesvieti. Je to zvyk a hlavne dobré ak vypadne elektrika a odchádzam z domu , som si istý, že pokiaľ mám všetky vypínače dole, nebude mi svetlo zbytočne svietiť po obnovení dodávky el. energie.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana