Jak otočit jednu klapku na schodišťovém vypínači?
Miroslav Minařík:
Citace: Ižák Ctibor 22.01.2013, 17:57
To p.Minařík.
Máte pravdu až na to, že aj keď je ovládanie z viac miest, vždy si to nakoniec po odskúšaní prehodím tak, že ak sú všetky vypínače dole tak svetlo nesvieti. Je to zvyk a hlavne dobré ak vypadne elektrika a odchádzam z domu , som si istý, že pokiaľ mám všetky vypínače dole, nebude mi svetlo zbytočne svietiť po obnovení dodávky el. energie.
To má být vtipné?
Pavel Horský:
Citace: Ižák Ctibor 22.01.2013, 17:57
To p.Minařík.
Máte pravdu až na to, že aj keď je ovládanie z viac miest, vždy si to nakoniec po odskúšaní prehodím tak, že ak sú všetky vypínače dole tak svetlo nesvieti. Je to zvyk a hlavne dobré ak vypadne elektrika a odchádzam z domu , som si istý, že pokiaľ mám všetky vypínače dole, nebude mi svetlo zbytočne svietiť po obnovení dodávky el. energie.
Si teď ale děláte jistě srandu ;) :D
Takže přijdete domu, u dveří zmáčknete klapku v horní části, dojdete dejme tomu ke kuchyni a zhasnete dalším vypínačem jeho stisknutím také do horní polohy. Pak tedy vezmete šroubovák a otočíte strojky :D a tak to uděláte pokaždé, když se vám nesejdou všechny klapky zatlačené ve spodní poloze. Hmmmmmmmm. Ale apríl je až v dubnu.
Pavel Horský:
Citace: Tomáš-tak 22.01.2013, 17:51
Super. Prohození kabelů pomohlo. Nyní už se vše vypíná směrem dolů. Tedy za předpokladu, že vypínač na druhé straně kuchyně je ve správné poloze. .
A o tom to je.
K čemu je tedy dobré neustále se soustředit na to, aby jsem zvolil tu správnou kombinaci s klapkami ve spodní poloze?
Trošku divné, ne?
Fuk Tomáš:
K tomu není potřeba žádné stálé soustředění. U obvodů s jedním vypínačem není co řešit, u obvodů se schodišťovými přepínači - když to nevyjde (pravděpodobnost 50%) - tak se v jednom z nich prohodí koresponďáky, jak správně uvedl p. Ižák.
Já to mám doma udělané taky tak (celkem tři "schodišťákové" obvody), někdy se to hodí, vědět s jistotou, že mám dotyčný obvod zhasnutý.
Oldřich Morávek:
Asi jsem puňťa, ale snažím se to dodržovat stejně.
Nebazíruju na tom, ale od doby, kdy jsou rozlišený barvy fází v kabelech O, tak to není problém.
Pokud se dodržuje pořadí a ctí barva, tak to klapne samo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana