Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Jak je kabel H07BQ-F odolný proti mrazu a otěru?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Jak je kabel H07BQ-F odolný proti mrazu a otěru?  (Přečteno 3182 krát)
Milan Hudec
*

« kdy: 19.01.2013, 12:23 »

Jak je odolný mrazu, oděru a pod.?
Zaznamenáno
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
*

váš elektrikář a revizní technik

« Odpověď #1 kdy: 19.01.2013, 17:05 »

Jak je odolný mrazu, oděru a pod.?

ODolnost na mráz, je definována v katalogu. Stejně jako odolnost vůči  olejům, benzinům, kyselinám, ozonu, UV záření a mikrobům

-25°C, při pevném uložení až -40°C, kdy si má zachovávat stále vysokou ohebnost.

Přiznám se, že netuším jak se testuje otěru odolnost. Ani nevím k čemu by mi to bylo. ALe zde opět katalogový list nabízí nejčastější místa použití toho kabelu. V případě že si nejsem jist, jestli se hodí pro dané použítí, zavolám dodavateli, nebo přímo výrobci.

Jen mi nejde do hlavy, proč vznášíš tento dotaz. Jsem přesvědčen o tom, že si dokážeš sám tyto informace zjistit. Jde o nějaký test? Nebo scháníš postřehy z praxe? Prozraď nám důvod tvého dotazu.

* H07BQ-F.png (64.25 KB, 514x741 - prohlédnuto 362 krát.)
Zaznamenáno

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz ,  revize@fraja.cz ,  tel: 728171585
Milan Hudec
*

« Odpověď #2 kdy: 19.01.2013, 17:19 »

Jde mě samozřejmě o postřehy z praxe, oni toho výrobci někdy nakecaj....... ...... zle

P.S.
Původně do dotazu jsem psal oddolnost vůči oděru (tj. nejčastěji tahání po hrubém betonu),  a nějakým nedopatřením to Admin opravil na "otěr".
Zaznamenáno
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
*

váš elektrikář a revizní technik

« Odpověď #3 kdy: 21.01.2013, 19:41 »

Probíral jsem se fotografiemi z revizí a ze staveb, ale tento kabel jsem ve svém archivu nenašel. Všechny oranžové kabely, byly plastové, tudíž neodolné mrazu a oděru. Vlastně na stavbách ani neměli co dělat. (proto většuna fotek) Na mnoha z nich to bylo i vidět. Dokonce, na některých velkých stavbách, byli vykazovány bezpečákem stavby. Ale to byla spíš čestná vy-jímka.

Škoda. S tímto kabelem nemám osobní zkušenost.
Zaznamenáno

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz ,  revize@fraja.cz ,  tel: 728171585
Jiří Buben
*

Revize a údržba elektrických zařízení a strojů

« Odpověď #4 kdy: 21.01.2013, 20:12 »

Jde o to na co konkrétně jej hodláš použít (jak velký odběr, navíjení na buben - neplést s moji osobou Úsměv,  nebo jen jako prodlužováky) atp.. Osobně mám zkušenost pouze s kabely, které odolávaly otěrům a hrubému zacházení, které uvádím v příloze. Ale předpokládám, že to už je pro trochu jiný účel, než tebou zamýšlený.
S kabelem na který se ptáš, zkušenosti nemám.

* NSHTOEU.jpg (397.36 KB, 1920x1080 - prohlédnuto 343 krát.)
Zaznamenáno

Revizní technik E2/A
Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstala cí a hromosvodů.
Dřevozpracujíc í průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů.
Stále se učím.....
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.013 sekund, 20 dotazů.