Jak se určí hodnota hlavního vypínače za jističem?

(1/7) > >>

Kanda L.:
Jak se určí hodnota hl.vypínače např. v podružném rozvaděči?
Zde na diskusi jsem někde četl, že se určuje o řád výše než předřazený jistič, na webu jsem kdesi četl dokonce o dva řády. Proč?
Je mi jasné, že stejná by minimálně měla být zkratová odolnost vypínače, ale co ta hodnota proudová?

Pavel Horský:
Ono také trošku záleží, co bude napájet onen podružný rozvaděč. Jiné to bude u bytového rozvaděče a jiné u rozvaděče, který napájí různá technologická zařízení s větší kapacitou. U "byťáku" postačuje z pravidla o stupeň vyšší, než hlavní jistič před elektroměrem. Ovšem musí se počítat s možností navýšení tohoto jističe.

František Šohajda:
Citace: Kanda L.  18.01.2013, 07:29

Jak se určí hodnota hl.vypínače např. v podružném rozvaděči?
Zde na diskusi jsem někde četl, že se určuje o řád výše než předřazený jistič, na webu jsem kdesi četl dokonce o dva řády. Proč?
Je mi jasné, že stejná by minimálně měla být zkratová odolnost vypínače, ale co ta hodnota proudová?

Jsou druhy typů spínání ......Pam hledejte základní kámen pro koupi spínače!! (dance) ;D ;D

Milan Hudec:
V době minituarizace a při malém cenovém rozdílu bych tam strčil klidně s co nejv In

Maroš Klein:
Netreba pozabudnúť na to, že za vypínačom v rozvádzači pokračuje nejaký ranžír pre napájanie istiacich prvkov a ten vyžaduje dimenzovanie na istenie pred vypínačom, čo je v podstate istenie napájacieho prívodu.
Max. In je vždy výhodou aj z hľadiska určenia na použitie, napr. pri požiadavke spínania pod záťažou.
Koľkokrát častejšie vypnú napr. v jednom svetelnom okruhu kontakty vypínača 10A oproti kontaktom ističa 10A počas životnosti obvodu?  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana