Moze sa HOP pripojit na jednu skusobnu svorku so zvodom bleskozvodu?
Jan Alin:
Citace: Radim Strycharski 15.01.2013, 14:52
A současně maximalizoval rozdíl potenciálů mezi hromosvodem a elektroinstala cí. (poklona) , nechci.
To je zásadní nepochopení problému z důvodu neúplných informací. Bydlí tam totiž tchyně. ;) :D
To byl samozřejmě nejapný vtip.
Také jsem zastáncem minimálního rozdílu mezi potenciály, sežere to pak méně elektroniky a nekope to tolik. Pro mě čím víc spojeno, tím lépe. :)
Radim Strycharski:
Citace: Milan Hudec 15.01.2013, 17:40
Asi jako jediný mimo p.Kadlíka s Vámi souhlasím, ovšem s pochopením článku tak, že bezpečná vzdálenost 5m je mezi dvojím uzemněmím, ne 5m mezi zemniči, uzemnění se zcela jistě skládá ze zemniče a okolní půdy v takové ploše, kdy se gradiál začíná překlápět ze stran směrem dolů.
(no) Nevěřím, že by to bylo autorem článku takto myšleno. Velikost okolní plochy spadající do gradientu může být dost různá případ od případu. Navíc by pak mohla být vzdálenost těchto "uzemnění" 0 metrů.
Milan Hudec:
Bude tam vždy nejméně 5m mezi zemniči v případě, že budem uvažovat šíření veškerého proudu jen směrem dolů, což se nikdy nestane, takže výsledná vzdálenost bude mnohem větší a v praxi nepoužitelná, zároveň dodávám že to je čistě můj pohled na věc, věřím že poněkud odlišný od konvenčních
Jaroslav Ratiborský:
Což odpovídá platné normě ČSN 33 2000-5-54 ed. 3 článek NA.12.4.2 .
Radim Strycharski:
Citace: Jaroslav Ratiborský 17.01.2013, 06:14
Což odpovídá platné normě ČSN 33 2000-5-54 ed. 3 článek NA.12.4.2 .
Neměl byste argumentovat odkazy na normy v jedné oblasti, pakliže nejste ochoten normy akceptovat v oblasti jiné. :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana