Moze sa HOP pripojit na jednu skusobnu svorku so zvodom bleskozvodu?
Ján Garaj:
Citace: Pavel Horský 12.01.2013, 14:14
Nebojte se, už se na tom pracuje. Tento rok se chystám vydat miniseriál s tématem, který bude investory a laiky jistě zajímat. Vydán bude zatím jen v regionálním plátku a pak se uvidí.
Tak jsem se rozhodl bojovat s lemply, co nám kazí jméno.
Prosím Pavle som ďaľší záujemca na rade. Vážne.
Jan Alin:
Citace: Pavel Horský 12.01.2013, 14:14
Nebojte se, už se na tom pracuje. Tento rok se chystám vydat miniseriál s tématem, který bude investory a laiky jistě zajímat. Vydán bude zatím jen v regionálním plátku a pak se uvidí.
Tak jsem se rozhodl bojovat s lemply, co nám kazí jméno.
Zřejmě nebudu v dosahu regionálního plátku. Také bych se hlásil o jedno vydání. Jaký bude mít ten miniseriál název? "Rockerův hněv 2013." :D
Pavel Horský:
Rockerův hněv 2013 :D :D :D :D To není špatné :D
Chce to čas a domluvu s vedením regionálního plátku Region Podbořanska. Z jednání, které proběhlo minulý rok jsem moc nadšený nebyl. Nezajímalo je co o čem bude, ale hlavně cena, kolik jsem ochotný zaplatit. Tak já jim zaplním kousek stránky, pravděpodobně přispěji i ke čtenosti a oni chtějí ještě peníze?! Platit za to nikomu nebudu. To ne.
A pro vás kolegáčkové tam žádné novinky nebudou :D
Budu se snažit polopaticky vysvětlit jasné postupy montáže jednotlivých etap elektroinstala ce, základovým zemničem počínaje, přes elektroinstala ci a hromosvodem konče.
Pak zájemcům samozřejmě zašlu ;) (dance)
Ján Garaj:
V našich diskúziách sú novinkami dotazy charakteru uvedené v tomto vlákne. Ja si vážim váš prístup v tom, že aj napriek nevďačnosti témy sa tomu idete venovať. a rád si to prečítam.
Jaroslav Ratiborský:
Citace: pegas100 11.01.2013, 18:09
Tazatel se v první otázce tázal,zda může připojit HOP ke svodu k zemniči pro hromosvod. Můžete prosím uvést v které normě a článku, je uvedené v jakých místech v obvodovém základovém zemniči, se připojují vývody pro hromosvod a pro HOP. Může být napojen vývod pro HOP a pro svod z hromosvodové soustavy třeba 10cm vede sebe na základovém zemniči (pásku)?
V současně platné ČSN 332000-5-54 ed.3 tuto informaci nenajdete pouze je v na straně 28 uvedeno Příloha informativní dle které jsou ze základového zemniče T1 vyvedeny 3 vodiče o vzdálenosti mezi nimi není uvedeno nic.
Možná to bude v ed.4 nebo je to tajemství uvidíme.
V uvedené normě jsou zajímavé informace jako například v příloze C.5.2. uvedeno Beton použitý v základech by měl obsahovat alespoň 240kg cementu na 1m3 betonu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana