Moze sa HOP pripojit na jednu skusobnu svorku so zvodom bleskozvodu?

<< < (11/30) > >>

Maroš Klein:
Citace: pegas100  11.01.2013, 19:38

Uveďte příslušné odkazy na normy, doposud tu žádná nezazněla. Zatím tu padly jenom nějaké návrhy na odstranění. Nevidím důvod proč by nemohl vývod k HOP být 10cm vedle. V 5-54 to není.

Veríte na blesky 100kA? Pol na pol zem-inštalácia.
25kA vstupuje do zeme 10cm od miesta pripojenia HUS. Samotná HUS je od tohto bodu vzdialená podľa foto a nákresu asi 2m. Ďalej je to o potenciálovej jame, nebezpečnom dotykovom a krokovom napätí a dobrej rade p. Hudeca o napojení cca v polovici medzi zvodmi.

Máte pravdu, v 5-54 to nie je.

To je len jedna drobnosť z "bežnej modelovej situácie káblovačky RD"

Citace: fricoman2000  11.01.2013, 21:35

...definujte elktrotechnick e prace ktore som vykonal...

Napr. vidím 10 káblov v chráničkách, uloženie B, v tesnom súbehu z rozvádzača v tesnej blízkosti! HUS. Máte prepočet oteplenia? Už viete kam umiestniť zvodič?

fricoman2000:
Ok. vidim ze ma mate plne zuby. ospravedlnujem sa vsetkym ktorych som sa dotkol. bola to moja prva skusenost s diskusiou na nete vobec. Bohuzial asi posledna. odpovedi na to co neviem som sa uspokojivo nedockal a na to co viem som prispevky nepotreboval. Dakujem vsetkym ktori vydrzali. Prajem pekny vecer.

Fuk Tomáš:
Citace: fricoman2000  11.01.2013, 21:54

Ano som laik....plny adresar.

Pane, máte mimořádný talent, jak na svou stranu získat ostatní, aby vám nezištně pomohli a poradili.  (wall)

Ján Garaj:
Citace: fricoman2000  11.01.2013, 21:54

Chcel by som vidiet elektro revizaka ktory bol pritom ked sa zalieval zakladovy zemnic a ktoremu v tomto pripade nestaci koment ze je tu a ze zvary su riadne ochranene proti korozii. ktory z vas si to overil? Na tuto jednoduchu temu som nedostal jednoznacne odpovede.

Tak opäť sa urážate a ani neviete čo píšete. Som len jeden z tých ktorý má na tieto práce = elektromontáže aj riadenie = nielen vzdelanie ale aj oprávnenie( to už som si neobnovil, mám už skoro sedemdesiat rokov, tak ma to veľmi nebaví),  a naviac som si zabezpečil na stavbu (už tretiu svoju  RD) aj Stavebný dozor = kompetentnú oprávnenú osobu. Pri všetkých prácach o ktorých tu básnite som bol. Tak si naozaj rozmyslite čo a pre koho píšete. Máte pravdu, takým spôsobom, ako ste sa chceli Vy uistiť o správnosti svojho konania sa nedozviete nič.

fricoman2000:
Citace: Ján Garaj  11.01.2013, 22:14

Tak opäť sa urážate a ani neviete čo píšete. Som len jeden z tých ktorý má na tieto práce = elektromontáže aj riadenie = nielen vzdelanie ale aj oprávnenie( to už som si neobnovil, mám už skoro sedemdesiat rokov, tak ma to veľmi nebaví),  a naviac som si zabezpečil na stavbu (už tretiu svoju  RD) aj Stavebný dozor = kompetentnú oprávnenú osobu. Pri všetkých prácach o ktorých tu básnite som bol. Tak si naozaj rozmyslite čo a pre koho píšete. Máte pravdu, takým spôsobom, ako ste sa chceli Vy uistiť o správnosti svojho konania sa nedozviete nič.

Aj vam sa pane hlboko ospravedlnujem . s uctou Martin Kravcik

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana