Moze sa HOP pripojit na jednu skusobnu svorku so zvodom bleskozvodu?

<< < (9/30) > >>

pegas100:
Uveďte příslušné odkazy na normy, doposud tu žádná nezazněla. Zatím tu padly jenom nějaké návrhy na odstranění. Nevidím důvod proč by nemohl vývod k HOP být 10cm vedle. V 5-54 to není.

fricoman2000:
Tak to by ma fakt zaujimalo ci ten novy zvod moze alebo nemoze byt 10 cm vedla povodneho. Zjednodusilo by mi to situaciu dost podstatne.Je to pre mna rozhodujuca otazka.z doterajsich prispevkov som dedukoval ze novy zvod ma byt co najdalej.

este sa chcem vyjadrit ku vsetkym samolubim vratalom ktory nechcu prehriznut to ze som si cast instalacie robil sam. Nemyslim si, ze ked som natahal par kablov a zaliach ich betonom tak to bola neodpustitelna chyba. podla podkladov ktore mam by celu instalaciu mal zvladnut revizny technik zodpovedne skontrolovat a popripade opravit male chyby. Hrate sa tu na velkych odbornikov ktory sa radi vysmeju s toho za sam neviem aku mam siet od trafostanice ale pritom sa neviete zhodnut na pre mna zasadnej otazke o vzdialenosti noveho zvodu. a pritom moj laicky usudok mi hovori ze je to podstatnejsia otazka ako to ci je kabel blizko casti bleskozvodu alebo daleko. Nepustil som sa do instalacie trafostanice ale do kablovacky RD co je bezna modelova situacia ktorej principy sa nespocetne krat opakuju pri stavbe kazdeho RD. Priznavam nemam uplne vsetky potrebne suvislosti ale na to ste tu aby ste moje vysledky skontrolovali a opravili. tiez nemate papiere napr ekonomicke vzdelanie, ale danove priznanie si mozte urobit sam. nijaka legislativa to nezakazuje

Mařík Pavel:
Již jsem dlouho nepřispíval, ale teď fakt musím.

Pane Fricoman2000, či jak se jmenujete, shrnu dosavadní rady.
Provádět elektrotechnic ké práce smí jen osoba vzdělaná v oboru elektro, což váš obor evidentně není. Zdejší portál je sice o radách pro laickou veřejnost, ale rady takové, které pomohou řešit drobné problémy, které si laik dokáže svépomocí udělat. Diskuzí tady se rozhodně nestanete elektrikářem, tudíž nebudete moci ani přistoupit ke zkoušce z vyhlášky 50. Nebudete tedy sám mít možnost si provést elektrickou instalaci v domě včetně projektu. Nečekejte tedy rady, kterak si vyprojektovat a realizovat instalaci v rodiném domě, či jak si z brambory vyrobit razítko, aby jste si posvětil nejen projekt, ale i revizní zprávu.
Pokud máte potřebu znát ČSN, stačí se zaregistrovat a zaplatit si přístup k ČSN online, v ČR je to běžné, jak na Slovensku netuším.

Pokud máte potřebu studovat či kontrolovat, s chutí do studií. Čas, který jsme strávili studiem norem my není zadarmo, natož studijní materiál.

Něco málo rady závěrem. Nejsem zastánce aktivních hromosvodů, ale u vás na Slovensku se to smí, máte na to slovy klasika samostatnou, nezávislou  normu. Na to vám stačí jeden svod, no a ten druhý máte pro ekvipotenciáln í svorkovnici. Na měření odporu svodů rozhodně nepoužívejte digitální přístroj z oblíbeného hobymarketu.

Tak a teď do mě  ;)

Fuk Tomáš:
Citace: fricoman2000  11.01.2013, 21:22

...na to ste tu aby ste moje vysledky skontrolovali a opravili...
Nespletl jste se? Už víte, proč mi s Vámi došla trpělivost?

Mařík Pavel:
Těžko mohu radit, když:
nevidím situaci na místě, abych mohl porovnat souvislosti
nevidím projektovou dokumentaci

Jak může a na základě čeho bude RT dělat revizi? Na základě Vašich malůvek? Na základě vyprávění, tady vedou dráty?
Nebuďte naivní, osobně bych se pod tohle nepodepsal.

PS: Na účetnictví a na daňové přiznání mám účetní, na projekty mám projektanta, a na milování manželku. Na všetko je nám potreba odborníkov ( major Haluška).

Vše, již se k tomu vyjadřovat raději nebudu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana