Moze sa HOP pripojit na jednu skusobnu svorku so zvodom bleskozvodu?

<< < (3/30) > >>

Ján Garaj:
O tomto  - uzemňovacia sieť, sme sa bavili dávno, pradávno a dlho, veľmi dlho. Skúste to pohľadať a aj normy o tom píšu a dosť presne. 

fricoman2000:
realita je taka, ze vnutorne rozvody elektroinstala cie som robil sam (strojny inzinier co vela studoval internet). aj PD skutocneho stavu som zosmolil sam. Do tejto fazi som si na to trufol. na dalsie fazy uz samozrejme zavolam kvalifikovaneh o odbornika. Snad som vela zasadnych chyb neurobil. Objekt je trojpodlazny, chyba este dotahat kable v suterene. Hlavny rozvadzac je na prizemi a v suterene bude podruzny rozvadzac (privodny kabel 5Jx6).Hlavny privodny kabel je 5Jx10. elektrifikacia oblasti je nova cize je to TN-S minimalne uz od trafostanice. Budem vdacny ked sa niekto podujme mi ten skutocny stav skontrolovat podla prilozenych vykresov. Hlavne chcem overit dimenzie ochranneho pospajanie. Vsetky kable doplnkoveho pospajania su CY6 ( plyn, voda, kotol, vane). hlavny ochranny vodic je 16mm2(CY10+CY6 paralelne). Hlavny zemniaci vodic FeZn fi10 a zakladovy zemnic FeZn 40x3. Moze byt, alebo je to uuuuuuuplne spatne pretoze som to robil bez kvalifikacie?

Ján Garaj:
Tak toho kvalifikovanéh o odborníka, najskôr projektanta a potom revízneho technika ste si mali pozvať hneď na začiatku. To vám napíšu určite aj ďaľší. Čo ste urobili úplne zle to je to čo som už napísal. To ostatné sa dá dosť ťažko takto napísať. Naozaj vám to môže presne povedať alebo napísať niekto z tých dvoch alebo aj obaja. Držím palce, aby ste toho nemuseli prerábať veľa.

fricoman2000:
Citace: Ján Garaj  11.01.2013, 10:47

Tak toho kvalifikovanéh o odborníka, najskôr projektanta a potom revízneho technika ste si mali pozvať hneď na začiatku. To vám napíšu určite aj ďaľší. Čo ste urobili úplne zle to je to čo som už napísal. To ostatné sa dá dosť ťažko takto napísať. Naozaj vám to môže presne povedať alebo napísať niekto z tých dvoch alebo aj obaja. Držím palce, aby ste toho nemuseli prerábať veľa.

Pan garaj, ste velmi nekonkretny, vase prispevky su pre mna irelevantne.

fricoman2000:
tento web povazujem za zrozumitelnejs iu informacnu alternativu ku vsetkym normam a predpisom. Ked niekto napise ze vsetko je v normach tak co sa pytas, urcite nepochopil funkciu tohto webu

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana