Moze sa HOP pripojit na jednu skusobnu svorku so zvodom bleskozvodu?
Ján Garaj:
vám by sa určite nepáčilo, keby vám niekto, napríklad aj ja (taký nekorektný starý uhundraný páprda) začal hovoriť, že ten váš stroj, ste predsa strojár, som ja alebo niekto z nás elektrikárov, urobil oveľa lepšie sám, aj keď by to nebolo vôbec pravda? Tu naozaj platí: Šuster drž sa kopyta. Urobiť si môžete čo uznáte za vhodné, len nechcite, aby vám požehnal niekto, to čo nie je úplne správne. Vidím, že ste chceli veľmi šetriť a to sa nemôže hlavne u elektriky.To je tá moja irelevantná pripomienka(Nie ste ešte aj právnik samouk)? Ja vám píšem, že všetko nie je správne ale ani všetko nie je zlé. Tak si nevymýšľajte o normách, určite ich viete naštudovať o tom sa nemusíme baviť. Ale ku tomu vás nikto nenúti. Na to sú naozaj ľudia kvalifikovaní v niečom menej v niečom viac. Toto je nezáväzné diskúzne fórum, ktoré vám v nijakom prípade nemôže dať záväzné stanovisko. To by ste mali vedieť. Vy chcete požehnanie na niečo, čo ste tzv. zbastlil a voči tomu sa bránia všetci správni remeselníci. Nielen ja. Držím vám naozaj palce, aby toho zlého bolo čo najmenej na prerábanie.
fricoman2000:
Ja nechcem pozehnanie (viem ze to mi nikto neda), ale skor naopak. chcem aby mi niekto vytkol, ked vidi nieco v rozpore s normami, standardami. ale naozaj konkretne veci. neberiem vytknutie typu mal si si prizvat odbornika. Samozrejme ze v konecnom dosledku si tu elektroinstala ciu dam podpisat niekym kvalifikovanym . a chcem aj aby ta elektroinstala cia bola bezpecna. budem tam predsa byvat ja aj moje deti. Preto chcem mat co najviac informacii, ked to "dielo" predam do ruk cloveku co bude zapajat rozvodne skrine a cloveku co to pride nakoniec zrevidovat. Nemyslim si, ze ked som si tie kable tahal sam, tak som sa nezvratne prehresil proti bezpecnosti uzivania predmetnej elektroinstala cie. Koniec koncov existuje fotodokumentac ia ulozenia kablov a ta vykresova dokumentacia skutocneho stavu. Takze vyzivam este raz. Ked vydite konkretnu chybu, dajte vediet, ked nevidite, chvalit nemusite.
Šipeky Michal:
Citace: fricoman2000 11.01.2013, 11:29
Samozrejme ze v konecnom dosledku si tu elektroinstala ciu dam podpisat niekym kvalifikovanym .
Myslím, že p. Garajovi vadilo práve toto. Je to totiž také... ako by som povedal ...naše (slovenské, české,...). Proste, aby to stálo čo najmenej. Odborník sa po tom nájde... ...a nejako "sa to dorieši". Pes je zakopaný tam, že odborník by sa mal hľadať najprv. Po tom s ním skúšať dohodnúť, aby mi dovolil urobiť čo najviac sám. Nemyslím, že by to dakomu zásadne vadilo, že zákazník chce ušetriť. Je to normálna prirodzená vec bežného človeka.
Už v prvých príspevkoch + od p. Kleina bolo povedané všetko dôležité. Myslím, že aj celkom pekne. Ono aj to vytýkanie ktoré požadujete vám len tak nikto nedá, lebo na to už treba vyšší level vedomostí a "know-how" ktoré nikomu z neba nepadlo.
Stavbu už máte dosť ďaleko, no z ďaleka nie hotovú. Podľa mňa je teraz ideálny (skoro by som povedal najvyšší) čas na nájdenie dobrého elektrikára alebo RT. Príde, pokecáte a hádam aj dohodnete... Ak ho budete hľadať neskoro, tak už nemusí byť možnosť na solídnu nápravu.
fricoman2000:
ono na tej stavbe sa medzitym predsalen nieco zmenilo. Je tam vyliaty poter, teda vsetky kable vedene podlahou su uz pod vrstvou betonu.
Citace: Šipeky Michal 11.01.2013, 11:46
Ono aj to vytýkanie ktoré požadujete vám len tak nikto nedá, lebo na to už treba vyšší level vedomostí a "know-how" ktoré nikomu z neba nepadlo.
Pokial by sa tomto webe sa odbornici branili zdielat svoje know-how tak by nemal velky zmysel. Ale asi tomu tak je, pretoze z 80 percent citam prispevky "najdi si odbornika". vravte si co chcete nepresvedcite ma ze tato rada je ten hlavny "massage" tohto webu. Dakujem ludom ako tomas fuk, ktory su naozaj konkretny a naozaj z nich citit snahu byt vecny, konkretny, ochotny.
fricoman2000:
Debata zacala neberat porchny filozoficky charakter na ktory je nemam cas ani chut. preto prosim o odpoved na otazku:
Mozem novy obvodovy zemnic v tahat v jednom vykope spolu s inou sietou( voda, plyn, drenaz, odvod dazdovej vody)?
dalej prosim o vyjadrenie k dimenzii ochranneho pospajania ktore som popisoval vyssie (vid vykresy skutocneho stavu instalacie)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana