Měříme odběr Orlovny!
Jiří Schwarz:
Citace: Lukáš Rotrekl 04.01.2013, 21:46
Nevím jak vy, ale po shlédnutí videa, mám pocit, že "test" je zaměřen někam jinam, než co kolik žere.....
Kolik mi nějaký "bod" odebral si přečtu z vyúčtování nebo si mohu v nějakých intervalech zapisovat stav elektroměru.
K čemu tedy další měření:
Buď se mohu snažit "zkontrolovat" oficiální měření
Nebo se mohu snažit zaznamenat změny odběru v průběhu dne, týdne...
Nebo mohu porovnávat spotřebu podle delšího období - jaro - léto - pozdim - zima
Nebo se mohu snažit rozdělit spotřebu mezi jednotlivé celky nebo konkrétní spotřebiče
Každý má asi jinou představu co by chtěl "zviditelnit"
Lukáš Rotrekl:
Je to srovnávací test měřidel, jaké parametry se budou porovnávat nevím. Ale pokud chci srovnat měřidla, měly by všechny ideálně měřit to stejné, z toho důvodu jsem reagoval na váš první příspěvek v tomto vlákně...
Miroslav Minařík:
Od počátku říkám, že nejde o srovnávání přesnosti měřidel.
Jak říká Lukáš Rotrekl srovnávat různé přístroje měřící různými metodami by se neodvážil ani zkušební ústav.
Proto docházíme k závěru, že srovnáme a ukážeme to srovnatelné.
A snad na konec, proč to zkoušíme?
Celá myšlenka vznikla při jedné přihlouplé poznámce o konstrukci Energomonitoru . Toto měření má ukázat jaká měření jsou dostupná, s jakým % chybovosti, jak se aplikují, jaký poskytují servis a za jaké peníze.
Omlouvám se
ortodoxním měřičům, kteří si potřebují změřit odběr vysavače výhradně cejchovaným analyzátorem za 60.000,-Kč, ale jiným stačí tato hodnota méně přesná.
Jiří Hajzl:
Citace: Miroslav Minařík 04.01.2013, 22:21
Toto měření má ukázat jaká měření jsou dostupná, s jakým % chybovosti, jak se aplikují, jaký poskytují servis a za jaké peníze.
Co máte na mysli "% chybovosti" ?
raj:
Citace: Miroslav Minařík 04.01.2013, 22:21
A snad na konec, proč to zkoušíme?
Celá myšlenka vznikla při jedné přihlouplé poznámce o konstrukci Energomonitoru . Toto měření má ukázat jaká měření jsou dostupná, s jakým % chybovosti, jak se aplikují, jaký poskytují servis a za jaké peníze.
Nicméně bych trochu poopravil terminologii:
Přístroj "Energomonitor" je podezřele nápadně shodný s přístrojem "Current cost", kterého je plný Ebay a Google.
Takže mi stále "originální české řešení" uniká ...
... což ovšem nemá s výsledky testu nic společného.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana