Měříme odběr Orlovny!

<< < (5/12) > >>

dolac:
Porovnávacie merania podobné tomuto majú svoj význam, avšak vždy je potrebné mať referenciu, voči ktorej sa jednotlivé prístroje porovnávajú. Ktorý prístroj bude v tomto prípade referenčný?
Ďalšia moja poznámka sa týka podmienok merania. Ak máme zodpovedne zhodnotiť vlastnosti, resp. presnosť jednotlivých prístrojov, mali by sa testovať pri rôznych podmienkach. Mám na mysli tým najmä pri rôznych účinníkoch (od kapacitného po indukčný) a aj pri lineárných a nelineárných záťažach.

Miroslav Minařík:
Citace: dolac  06.01.2013, 11:35

Porovnávacie merania podobné tomuto majú svoj význam, avšak vždy je potrebné mať referenciu, voči ktorej sa jednotlivé prístroje porovnávajú. Ktorý prístroj bude v tomto prípade referenčný?
Ďalšia moja poznámka sa týka podmienok merania. Ak máme zodpovedne zhodnotiť vlastnosti, resp. presnosť jednotlivých prístrojov, mali by sa testovať pri rôznych podmienkach. Mám na mysli tým najmä pri rôznych účinníkoch (od kapacitného po indukčný) a aj pri lineárných a nelineárných záťažach.

Referenční budou cejchovatelné elektroměry ZPA, ABB.
Uvažujeme ještě další páté měřidlo.

Ďalšia moja poznámka sa týka podmienok merania. Ak máme zodpovedne zhodnotiť vlastnosti, resp. presnosť jednotlivých prístrojov, mali by sa testovať pri rôznych podmienkach.

Souhlasím, ale znovu opakuji, že nejde o srovnávání udávaných přesností výrobci. Nemáme na to podmínky. Budeme jednoduše měřit odběr studia v jednom místě, různými, přístroji a metodami.

Apropo, proč ne, když to neovlivní chod studia a vejde se to sem ... teoreticky sem můžete přijet a být u toho. Ale moc místa tu není.

Rozmahel Vladimír:
Citace: Miroslav Minařík  05.01.2013, 22:54

Připustíš, že v některých případech to nutné není?
Klidně, potom ale zjistíme, že jsme jen cosi naměřili. Laik, který si to koupí bude uveden v omyl. Jako poměrové měřidlo to sice vyhoví, protože to může srovnat proudy různých zařízení, činý odběr ale u zařízení s různým účiníkem zůstane skryt...

Miroslav Minařík:
Citace: Rozmahel Vladimír  06.01.2013, 16:31

Klidně, potom ale zjistíme, že jsme jen cosi naměřili. Laik, který si to koupí bude uveden v omyl. Jako poměrové měřidlo to sice vyhoví, protože to může srovnat proudy různých zařízení, činý odběr ale u zařízení s různým účiníkem zůstane skryt...

Souhlasím. Také mne to zajímá, ale z naší strany půjde o čistě informativní pokus, z kterého doufám zjistíme přibližnou rozdílovou hodnotu a pak můžeme zvážit, zda nám ta levnota za tu nepřesnost stojí nebo ta přesnota stojí za ty peníze.

Nemáme v plánu vyvracet deklarované přesnosti měřidel. Pokud jde o indikátor jde o indikátor. Pokud jde o certifikovaná měřidla rozdíl mezi naměřenými hodnotami fakturačních elektroměrů zprůměrujeme a vezmeme to jako etalon.

Stačí to takto?

Milan Hudec:
Pokud to není tajné, kolik má objekt cca odběr?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana