Mám vstoupit do vod RT nebo jít z oboru pryč?
Lukáš Rotrekl:
O téhle radě jsem taky přemýšlel. 8) Ale, netýkala by se jenom tazatele a nejen v tomto vlákně.....
Jiří Schwarz:
Citace: David Hruda 03.01.2013, 12:12
Tohle by možná mohlo fungovat u RT v zaměstnaneckém poměru, ale nějak si nedovedu představit, že za mnou přijde člověk ze sousedství, že by chtěl dělat to samé co já, abych ho zaučil, že mi pak bude konkurovat...
To bych si uměl představit u někoho, kdo se pomalu chystá do důchodu a tak by pro něj nemusel být problém "dělit se s někým novým o práci".
Naučit se "normy a zákony", absolvovat kurz, složit zkoušky,... ANO. Ale to ještě z člověka nedělá "revizáka". Ještě po několika létech člověk poznává nové věči, hledá podklady pro to, co ještě neřešil.
A taky se stane, že člověk čeká, kdy se konečně nějaké zařízení "vyřadí z provozu", protože v dobré víře nějakou revizi na to vystaví a s odstupem času se třeba objeví něco podobného, na čem člověk pozná, že to "tenkrát" v revizi "neošetřil" tak dokonale, aby si to v případě nějaké nepříjemnosti obhájil.
Ale neberte to tak, že vás chci odradit. Klidně podle hesla "zkusit se má všechno" to "zkuste".
Martin H.:
Nejde len o odbornosť. Skúsim ilustračný príklad z neelektrikársk ej praxe.
Mal som chvíľku na stavbe dozora, ktorý miesto jasného: "prácu preberám, môžete to zabetónovať" alebo: "toto je zle, opraviť!" začal splietať: "čo ja viem, možno by to šlo aj takto ...". Možno to bol dobrý odborník, ale ako stavebný dozor v praxi nepoužiteľný.
No a RT je podobná funkcia.
Oldřich Morávek:
Myslím, že dokud člověk přemýšlí nad rizikem, které podstupuje je to dobrá cesta.
Každý člověk odvádí jen tak kvalitní práci, jak velké má o ní povědomí.
Proto přístup Honzy Hájka považuju za velmi motivující.
A co se revizí týče, je to věčné učení.
Milan Hudec:
Pro začátek doporučuji přečíst na tomto fóru ve vší úctě k ostatním kolegům odborně vyvážené příspěvky p.Bubna a Fraňka, poté šťouralismus p. Schwarze a máte první krůček za sebou, a přidám jednu zkušenost za sebe. mnoho naměřených dle norem vyhovujících hodnot je bez jejich kvalitního vyhodnocení nevyhovujících
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana