Mám vstoupit do vod RT nebo jít z oboru pryč?

(1/4) > >>

Robert Laszák:

Jelikož jsem vlivem vnějších okolností nucen zanechat své dosavadní pracovní činnosti (bez mála 20 let elektrotechnik em v průmyslové oblasti),  tak zvažuji o postupu do "vyššího levelu" mezi RTE. Na začátku mého rozhodování stojím samozřejmě před otázkou po jaké cestě se pustit. Tím mám na mysli kategorii RT. Pomohla by mi i nějaká databáze RT, existuje někde vůbec nějaká? Nebo, bohužel z důvodu ochrany osobních dat, nic takového neni. Na stránkách TIČR nic, zde po vyhledávání pouze nějaké náznaky na vlastní db - diskuze  r.2011

Jinak dobrá rada nad zlato - co by mě ostřílení mazáci poradily? Na co si dát na startu pozor? Co je zbytečné a naopak co neopomenout?

Milan Hudec:
Jako nejpodstatnějš i vidím nehrát si s čerstvzmi papíry na boha a ve vší skromnosti přijímat rady zkušených

Daniel Hudzík:
Idéalne je zavesiť sa na krk staršiemu kolegovi a obehať s ním pár revizíí. Jedná sa hlavne o drobnosti, ktoré ako začínajúci RT nebudete považovať sa dôležité alebo ich prehliadnete. Kolega Hudec tu spomínal 3 veci, ktoré delia RT od obyčajného elektrikára, len to teraz v rýchlosti neviem nájsť.

David Hruda:
Minimum je E2/A. S E4 je to jen taková šolíchačka. U ../B jsem slyšel, že karty na trhu jsou rozdané a navíc myslím, že by to bylo pro začátečníka velké sousto.
Pak se učit, sbírat zkušenosti, pátrat v normách.....

Připravte se na poměrně velkou vstupní investici- měřící technika je drahý špás, zkoušky a vydání papírů z TIČR taky něco stojí, pokud půjdete na přípravný kurz RT, tak ještě další peníze, nutný je přístup k normám, nyní díky netu za poměrně dobré peníze...
Poté je klíčová otázka sehnat práci, což je o kontaktech, známých, reklamě apod. ,  ale tohle má každý jinak, v tom vám asi nikdo pořádně neporadí.
V prvním období (různě dlouhém podle štěstí, kontaktů, obchodní šikovnosti apod.) počítejte s tím, že moc nevyděláte. A nevím jak ostatní, ale mě by jen revize asi neuživily (ačkoliv jsem velice skromný  :) ),   dělám k tomu i jiné věci (projekty, EZS, antény, opravy atd.)
O žádné databázi RT nevím.

Robert Jedek:
Citace: Robert Laszák  03.01.2013, 07:13

Tím mám na mysli kategorii RT.

Možná myslíte rozdělení uvedené v příloze č.2 vyhlášky 73/2010 Sb.

Citace: Robert Laszák  03.01.2013, 07:13

Pomohla by mi i nějaká databáze RT, existuje někde vůbec nějaká?

Tato databáze samozřejmě existuje, ale je veřejnosti nepřístupná.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana