Proč se u všech svítidel v paneláku ovládaných IR čidly objevuje napětí na N ?

<< < (2/5) > >>

Miroš Jan:
A jak že je to osvětlení vlastně zapojené?
Jaká čidla jsou použitá?
Čidla mají relátkový a nebo polovodičový spínací prvek?

Ján Prečuch:
Cvaká to v nich... předpokládám relé..,  jsou od Huttermana (asi z OBI) zapojeno to je v postatě tak že v lištách je rozveden TN-S  rozvod a u každého svítidla je čidlo plus krabička. Každé čidlo zapíná svoje svítidlo.  Jenom v přízemí jsou dvě čidla, a dvě svítidla ,  která by měla se zapínat obě. O nich jsem ani nepsal to je kapitola sama o sobě.. normálně toto čidlo signalizuje svůj stav diodou... blikající. Tak čidlo v přízemí  nebliká ale LED svítí trvale.
Ale zase LED svítívka v objímce opravdu zhasne, žádná indukce...

Jiří Schwarz:
Citace: Ján Prečuch  29.12.2012, 00:10

Digitální multimetr, koupený v emasu na Průběžné (Praha 10) ...

Já bych si dovolil tvrdit, že nezáleží na adrese prodejny, le na vlastnostech přístroje, tedy jestli je to "dobrý měřicí přístroj",  nebo jen "měřicí přístroj",  nebo obyčejná "parodie na měřicí přístroj".
Za "parodii na měřicí přístroj" je možné považovat "hračky",  které mají pro AC napětí pouze 2 rozsahy a když se na AC roszahu připojí DC napětí, ukazují zhruba dvojnásobnou hodnotu (při jedné polaritě připojení, při opačné nic)! A že se jich prodává...

Představte si měřidlo, které má vnitřní odpor 10 MegaOhmů. To přestavuje při měření tak malý proud, že stačí kapacita vodičů aby se nějaké napětí naměřilo.
Pokud jsou použity doutnavky ve spínačích nebo nějaká elektronika pro spínání, naměří se naprosto nepoužitelné údaje.

Ján Prečuch:
Myslím, že to co mám není parodie na měřák, ani měřák který by použil RT, má 6 rozsahů AC, 6 DC, 6 odporu, měří diody PNP NPN, a proudy do 20A ,  ano máte pravdu, měřák je důležitý, ale ani kdybych vzal staré dobré PUčko nevysvětlím si tu "světelnou šou" kterou světla dělají. A k tomu se, milý kolegové ,prosím zkuste vyjádřit.

Miroš Jan:
A je k té světelné šou nějaká dokumentace, nebo je to dle vůle elektromontážn í firmy?

Tak čidlo v přízemí  nebliká ale LED svítí trvale.

Toto nevypadá na čidlo s relátkovým výstupem.
Jen tak mimochodem, čidla jsou 2 drát nebo 3drát?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana