Čím jistit štípačku na dřevo 5,5kW?

<< < (3/7) > >>

Daniel Hudzík:
Citace: Milan Hudec  29.12.2012, 14:22

By mne zajímalo, jak vypadá opak nezávislého revizního technika

Napr revizny tech. jedneho bytoveho druzstva. Pravidelne reviduje instalacie bez otvarania krabic, cez zamknute dvere, nepristupne rozvadzace a vzdy je vseko schopne bezpecnej prevadzky:)

Kamil Novák:

To je zpravidla firemní RT, který o své místo nehodlá v nejbližší době přijít. Bohužel.  (plc)

Citace: Daniel Hudzík  29.12.2012, 14:36

Napr revizny tech. jedneho bytoveho druzstva. Pravidelne reviduje instalacie bez otvarania krabic, cez zamknute dvere, nepristupne rozvadzace a vzdy je vseko schopne bezpecnej prevadzky:)

Tady asi nepůjde o závislost nebo nezávislost RT, ale zřejmě se jedná o příklad flákače.

Vladimír Šťavík:
Nepsal jsem, že u konkrétního zařízení je rozběhový proud 10 x jmenovitý a výkon motoru při rozběhu 55 kW.

Ano skutečná hodnota násobku rozběhového proude je nižší. Já jsem uvedl že je možný až 10 ti násobek. Takto velkých hodnot lze dosáhnout při těžkých rozbězích. Rozběh do zátěže, rozběh velkých setrvačných hmot apod.

Odborníci na elektromotory to dokážou lépe vysvětlit.

Navrhovaný frekvenční měnič Janem Mirošem zabezpečí omezení rozběhového proudu. Omezení lze nastavit např. na 1,5 násobek jmenovitého proudu a měnič více proudu do motoru nepustí. A tím omezí i odběr ze sítě při rozběhu motoru. Je to však drahé řešení.

Jan Alin:

RT alkoholik.  ;)

Jan Alin:
V první řadě bych zkusil tu již citovaný ruční přepínač hvězda trojúhelník. Pokud je to možné, tak by to bylo nejlevnější a relativně spolehlivé řešení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana