Jak přepínat fáze zásuvek pro spotřebiče?
raj:
Citace: Michal Novák42 29.12.2012, 18:23
Spínání bojleru neřeším, ten bude spínán automaticky podle aktuálního výkonu a v potřebném čase.
Hledám zařízení, které by bylo vhodné právě na přepnutí např. pračky z fáze 1 na fázi 2, kde vím, že mám přebytek výkonu.
A víte to jistě, že máte přebytek výkonu?
Vybrané přepínače asi chodit budou, zvláště pokud použijete 3 polohový a prostřední poloha bude nezapojena, ale Vy se uchodíte taky.
Nevím nevím ...
Mám FVE na střeše teprve půl roku a bohatě mi stačí, že mi zastavila elektroměr.
Přebytek výkonu ve dne akumuluji v penězích za zelený bonus, večer si elektřinu holt zaplatím (ze zeleného bonusu přes den), nula od nuly pojde, jsem spokojen a návratnost mi vychází na 4 roky ....
Miroš Jan:
TO : Michal Novák42
Tak ten přepínač OEZ MSK-001-1X2, nemá středovou polohu, a navíc má pro kategorii užití AC1, pouze 10A. To je největší proud, který může spínat. Čili nelze použít.
Lukáš Rotrekl:
Citace: Zdenek Rajmont 29.12.2012, 20:27
A víte to jistě, že máte přebytek výkonu?
Vybrané přepínače asi chodit budou, zvláště pokud použijete 3 polohový a prostřední poloha bude nezapojena, ale Vy se uchodíte taky.
Nevím nevím ...
Mám FVE na střeše teprve půl roku a bohatě mi stačí, že mi zastavila elektroměr.
Přebytek výkonu ve dne akumuluji v penězích za zelený bonus, večer si elektřinu holt zaplatím (ze zeleného bonusu přes den), nula od nuly pojde, jsem spokojen a návratnost mi vychází na 4 roky ....
Možná až se budete za půl roku nudit, tak vám to taky přestane stačit :D
raj:
Citace: Lukáš Rotrekl 29.12.2012, 20:44
Možná až se budete za půl roku nudit ... :D
Tak to mi v mém režimu zrychleného odpisu nehrozí ...
Jiří Schwarz:
Citace: Stanislav Látal 29.12.2012, 14:09
OMLOUVÁM SE . (fool)
Střídač připojený k síti TN nemůže být současně IT !
O síti jsem se zmínil já.
Špatně jsem pochopil původní příspěvek, myslel jsem, že tazatel chce jisté zásuvky (spotřebiče) odpojit od sítě energetiky a připojovat "pouze" na výstup FVE
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana