Jak přepínat fáze zásuvek pro spotřebiče?

<< < (5/16) > >>

raj:
Nevím co máte za střídač, každopádně většina má nějaký programovateln ý výstup.
Dodávám - li do sítě více než je příkon bojleru, tak jej jednoduše automaticky stykačem zapnu.
Případný noční tarif jej samozřejmě zapne taky.

Pračku a myčku bych v první etapě neřešil.
Hotovo.

Ján Garaj:
Citace: Michal Novák42  29.12.2012, 16:27

Jak jsem již psal v dotazu, pro začátek mi stačí plně manuální řešení, 

Tak to je asi ten môj prípad. Ale naozaj by ste si museli natiahnúť ešte jeden rozvod na tú manuálnu obsluhu. Do zásuvky s FVE(ostrov=poloostrov) zapojím to čo kedy uznám za vhodné, práčku, myčku bojler, chladničku a veci podobné. Ističov 16A a okruhov si urobím až do hodnoty cca 4KW, teda 4000W/230V=17A to znamená jeden okruh. Ak som to dobre počítal v tejto predsilvestrov skej situácii. No a tých zásuviek na tom jednom ističi môžete mať až 11. Nabarvite si ich na, ako chcete, alebo si ich namontujte do miestnosti, kde vám nikto neznalý nepôjde alebo aj pôjde podľa Vášho uváženia. A je to ! Je to to najmenšie zlo, dobro, ktorého sa môžete bez obáv dopustiť. Tak do toho, nech to máte do Nového roku hotové. Stačí vám aj predlžovačka. Manuálne riešenie, ako vyšité.   

Michal Novák42:
Citace: Zdenek Rajmont  29.12.2012, 16:51

Nevím co máte za střídač, každopádně většina má nějaký programovateln ý výstup.
Dodávám - li do sítě více než je příkon bojleru, tak jej jednoduše automaticky stykačem zapnu.
Případný noční tarif jej samozřejmě zapne taky.

Pračku a myčku bych v první etapě neřešil.
Hotovo.

Spínání bojleru neřeším, ten bude spínán automaticky podle aktuálního výkonu a v potřebném čase.
Hledám zařízení, které by bylo vhodné právě na přepnutí např. pračky z fáze 1 na fázi 2, kde vím, že mám přebytek výkonu.
Našel jsem například přepínač OEZ MSK-001-1X2 nebo Socomec COMO C, ale nevím, zda je to správná cesta.

Miroš Jan:
Citace: Lukáš Rotrekl  29.12.2012, 16:39

Myslím, že ekonomickým přínosem FVE nikdy neměl být ohřev TUV ale "zelený bonus". Teď se řeší, jak ještě co nejvíc využít to co FVE vyrobí. Pokud se nepletu, tak poslední ceny než došlo ke snížení byly:

cca 1Kč za vyrobenou kWh která odteče ode mne do sítě
cca 12Kč "zelený bonus" za každou vyrobenou kWh z FVE

takže proč prodávat kWh za 1Kč do sítě, když místo toho ji mohu spotřebovat a nezaplatit cca 2,4 - 5Kč (podle sazby) za kWh odebranou ze sítě. Ale jak jsem psal v minulém příspěvku musí se spotřebovat účelně, aby pak nebylo ekonomicky výhodnější tu kWh za tu 1Kč prodat...

Lukáši, cenu kterou sem našel je ale podstatně nižší,
6.284,.kč za 1MWh, zelený bonus 5.734,.kč za 1MWh

Lukáš Rotrekl:
Je to možné, toto jsou ceny které si pamatuju z doby asi před dvěma lety. Od té doby nějak nesleduju, resp. jsem neměl nějak důvod sledovat...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana