Jakým zdrojem bezpečně topit v garáži?

<< < (4/5) > >>

Petr Doležal:
Citace: David Hruda  26.12.2012, 19:17

Slyšel jsem, že pro auto je ve vztahu ke korozi vytápěná garáž to nejhorší... Ale dnešní zinkované vozy to mají možná jinak.

Z netu:
V posledních 5 až 10 letech se většině automobilek (až na výjimky) podařilo vymýtit korozi důslednou antikorozní ochranou, a tak slané obrazce, které na vašem novějším autě v těchto dnech ulpívají, nejsou zásadním problémem.

Jan Alin:
Řeším podobný problém, ale venku. Pravidelně mě pomrznou určité druhy rostlin na zahradě při jarním mrazíku. Řeším jak tomu spolehlivě zabránit. Je to jen pár rostlin, které je možno zakrýt tkaninou, ale čím jim spolehlivě přitopit a hlavně automaticky a bez drahých prvků. Je to asi pět samostatných míst. Nic levného a spolehlivého mě zatím nenapadlo.

Kombinace Foxtrot a Pavel Smílek by to určitě vyřešila, ale zdá se mě to trochu moc na těch pár borůvek a bylinek manželky u kterých ani jméno neznám.   :D

Rozmahel Vladimír:
Poškození jarními mrazíky bývá vysvětlováno tím, že z tkání narašené rostliny vymrzne voda a tím dojde k poškození. Obrana je možná rosením vodou.

Jan Alin:
Citace: Rozmahel Vladimír  26.12.2012, 20:21

Poškození jarními mrazíky bývá vysvětlováno tím, že z tkání narašené rostliny vymrzne voda a tím dojde k poškození. Obrana je možná rosením vodou.

Jo, to jsem také slyšel, jenže můj problém to neřeší. Ono vždycky mrzne mezi třetí a šestou ranní a to já nemůžu ani topit, ani rosit, jsem v té době v hibernaci nebo v práci.  ;D

SMILEK:
Citace: Jan Alin  26.12.2012, 20:17

Kombinace Foxtrot a Pavel Smílek by to určitě vyřešila, ale zdá se mě to trochu moc na těch pár borůvek a bylinek manželky u kterých ani jméno neznám.   :D

Z Vámi uvedených důvodů se obvykle zdržuji komentáře v podobných vláknech  :D
Na druhé straně - lidé jsou různí,  nejmenší z letos nainstalovaných Foxíků jen hlídá teplotu v jednom vinném sklípku.

Ve Vašem případě stačí
a) na jedny zapíchnuté hrábě na každém stanovišti nainstalovat infrapřímotop (s příslušným krytím) a na druhé hrábě termokameru, jejíž snímky lze po RS232 online posílat do Foxtrotu, který dle barev jednotlivých listů bude řídit příkon topení.
b) econo verze - konstrukce příklopu s fólií,  ovládaná pohonem a roleťákem přes Fo... (whist),  čidla Ni1000 se stonky natřenými na zeleno vedle listů.

Krása, jako bych to už viděl před sebou  (dance)   

Ale k otázce: obecně se kloním k olejovému radiátoru (nízká teplota zdroje, relativní bezpečnost). Ale chtělo by to upřesnit - co přesně má "nezamrzat"? Celá garáž (vzduch),  nebo sud s kvasem v rohu, nebo něco jiného? A jak moc je ta garáž větraná?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana