Kolik byste zapojili PC na jeden okruh 16A ?
Daniel Hudzík:
Citace: František Šohajda 25.12.2012, 17:47
Mám zkušennost že 2 soupravy PC (PC,tiskárna) udrží 16/C....
Pak lékaři dali (chtěli zvýšit svůj výkon) 3 PC soupravy a při výpadku sítě a znovunahození 16/C vypadlo....bez UPC !
Více okruhů v místnosti sesterny tam nebylo!!
Na jeden okruh...tolik z praxe... ;)
Toto je najvacsi problem. Sucasny nabeh xy zdrojov po vypadku siete. A poznam malo PC zdrojov so soft-startom. On spinany zdroj pri nabehu vytvara celkom slusnu spicku (nabija sa filtr. kondenzotor .. v podstate skrat)
Daniel Hudzík:
Citace: Radim Blaťák 25.12.2012, 17:31
To se mi jeví jako rozumné řešení.
Viděl bych to tedy takhle:
Pro čtyři stanoviště samostatný okruh pro PC (na každém stanovišti dvě barevně označené zásuvky 16A/C bez RCD připojeno přes UPS)
Další dva okruhy (jeden pro dvě stanoviště) 16A/B s RCD bez UPS po čtyřech zásuvkách na stanoviště.
Suma:
Každé stanoviště 6x230V z toho dvě barevně značené pro PC.
Na každém okruhu 8x230V, což je v pohodě.
Toto riesenie vzniklo praxou, ked uradnici v nemenovanej institucii do vtedy este neoznacenych zasuviek pravidelne pripajali konvice, ohrievace a podobne blbosti /aj ked povolene to nemali/. Odkedy su zasuvky oddelene, je to bez problemov. A pripadny vypadok neohrozi data. /stat "nema" na upsky/
Milan Hudec:
Vynechat chránič, a spoléhat se na nějaké proškolení obsluhy ohledně barevných zásuvek, tak k tomu už by musel být velký důvod, o to více s jističen v céčku, vzhledem k novince acti 9, která vypíná až kolem 25mA, bych použil tento v kombinaci s jističem v déčku, samo s ohledem na selektivitu atd. Chránič pak zcela jistě s o jeden stupeň větším proudem s ohledem na jeho kontakty
Radim Blaťák:
Zásuvky pro pc budou v podlahovém modulu od OBO, takže bych tam nějaké připojování něčeho kýmkoliv neviděl až tak reálné. Zásuvky pro laický přístup ,které budou lehce dostupné budou s RCD.
S ACTI9 nemám žádné zkušenosti, takže nemůžu hodnotit. Zkusím si to prostudovat, ať vím o co jde.
Miroš Jan:
Já osobně, bych i ty zásuvky pro PC, osadil proudovým chráničem. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana