Kolik byste zapojili PC na jeden okruh 16A ?
Radim Blaťák:
Když si vezmu příklad, že jeden stůl bude mít samostatné PC, LCD monitor, tiskárnu, třeba lampičku atd. a ktomu ještě všemožně, co si tam kdo přidá na nějaké rozdvojky, tak bych dal na jeden okruh max 4 stoly. Máte někdo nějakou zkušenost s vytížením kancelářských rozvodů?
Mirek Vašák:
Je to na řešení každého projektanta. Osobně jsem v celkem velikém kancelářském centru zapojoval PC stoly a 1 stůl zahrnoval 4 pracovní místa cca 5 zásuvek na místo. Do tohoto stolu byly dva okruhy zásuvek. Takže 2 pracovní místa 1 okruh. Asi bych se tedy řídil požadavkem 10 zásuvek na okruh.
Daniel Hudzík:
Doporucenie: istice char C a v praxi sa mi osvedcilo riesenie s oddelenymi zasuvkami pre PC a pre prislusenstvo (lampicky a pod). PC zasuvky farebne, preskolena obsluha, bez RCD, istenie Cckom. Zasuvky pre prislusenstvo B za RCD. V praxi som tak riesil niekolko institucii a celkom s uspechom
Radim Blaťák:
Citace: Daniel Hudzík 25.12.2012, 16:47
Doporucenie: istice char C a v praxi sa mi osvedcilo riesenie s oddelenymi zasuvkami pre PC a pre prislusenstvo (lampicky a pod). PC zasuvky farebne, preskolena obsluha, bez RCD, istenie Cckom. Zasuvky pre prislusenstvo B za RCD. V praxi som tak riesil niekolko institucii a celkom s uspechom
To se mi jeví jako rozumné řešení.
Viděl bych to tedy takhle:
Pro čtyři stanoviště samostatný okruh pro PC (na každém stanovišti dvě barevně označené zásuvky 16A/C bez RCD připojeno přes UPS)
Další dva okruhy (jeden pro dvě stanoviště) 16A/B s RCD bez UPS po čtyřech zásuvkách na stanoviště.
Suma:
Každé stanoviště 6x230V z toho dvě barevně značené pro PC.
Na každém okruhu 8x230V, což je v pohodě.
František Šohajda:
Mám zkušennost že 2 soupravy PC (PC,tiskárna) udrží 16/C....
Pak lékaři dali (chtěli zvýšit svůj výkon) 3 PC soupravy a při výpadku sítě a znovunahození 16/C vypadlo....bez UPC !
Více okruhů v místnosti sesterny tam nebylo!!
Na jeden okruh...tolik z praxe... ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana