Jaký zvolit průřez vodiče pro elektromotor kompresoru 5,5 kW s měničem?

(1/6) > >>

Ondra Kozzel:
Je dostatečné použití 4x1,5mm2 k zapojení šroubového kompresoru 5,5kW s řízením otáček měničem?
Délka přívodu je cca 20m.

Jiří Schwarz:
Doporučoval bych změřit parametry sítě v místě připojení (především impedanci smyčky) a dobře prostudovat požadavky výrobce "měniče",  případně to s výrobcem konzultovat.
1) průřez 1,5mm2 asi na frekvenčné měnič nebude dobré
4) 4x - měnič nepotřebuje N vodič, řídící obvody také ne? Pokud ano, tak rozhodně "5x"

Oldřich Morávek:
Pochopil jsem to tak, že se jedná o výstupní vedené k motoru za FM.
Pak 4x je O.K.
Určitě však stíněný kabel a řádně připojené stínění!

Ostatní platí jak psal kolega Schwarz

Miroslav Revús:
Teoreticky 1,5 áno, doporučoval by som 2,5. Neviete či sa zmestíte do dovolených úbytkov napätia.
A hlavne je potrebné, prečítať si návod od výrobcu. Mal by tam byť určený typ kábla a jeho prierez. Môže byť 4× ale aj 5×.
Bez znalosti konkrétneho typu kompresoru neviem poradiť.

Ondra Kozzel:
Díky! jednán se o atmos albert e50 5,5kw.  Má přidané řízení oráček měničem ( v určitých dovolených mezích) dle potřeb a aktulní spotřeby vzduchu. Měnič je v řídící bedně přímo na kompresoru a z kompresoru je 16A vidlice zapojená přes kabel 4x 2,5 dlouhá cca metr. Potřebuji napojit přes pohyblivý přívod cca těch 20m, a mám kabel 4x1,5, tak právě jestli raději nekoupit 4x2,5.. aby to nedělalo brikule. nica zapojovat ani přepojovat nebudu, jen zastrčím vidlice, ale ta 1,5ka mi připadala prostě celkem nic moc...díky

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana