Mám uvažovat pro zásuvky Cu 2,5, když je nyní dostačující Cu 1,5?

<< < (2/4) > >>

Jiří Schwarz:
Já jsem zastáncem toho, že bychom měli používat standardní řešení a až když je s tím problém, hledat možnou alternativu.
Standardně je normou doporučeno pro zásuvkové okruhy 3x 2,5mm2, když tam bude, není třeba do budoucna otevírat úvahy na téma "co když vyměním jistič za silnější?"
Je nějaký důvod k použití 3x 1,5 mm2 kromě ceny? A je ten cenový rozdíl z hlediska celé stavby tak zásadní?

Daniel Hudzík:
Citace: Milan Hudec  04.12.2012, 19:34

Nechápu smysl dotazu od zkušeného harcovníka

Nerobis pre istu spolocnost, nepochopis...

Daniel Hudzík:
Citace: Jiří Schwarz  04.12.2012, 21:06

A je ten cenový rozdíl z hlediska celé stavby tak zásadní?

Pre spolocnost s milionovym obratom a zlozitym vyberom realizatorov prac, bohuzial ano

Milan Hudec:
Citace: Daniel Hudzík  04.12.2012, 21:31

Nerobis pre istu spolocnost, nepochopis...

Jsem to myslel naopak, pokud se bavíme o zásuvkách v "průmyslu",  je zcela běžné použití 1,5mm, samozřejmě za předpokladu, že vychází dle úbytku a pod.
Osobně bych postupoval tak, že pokud úbytek vyhoví i pro 16A jistič (asi maximum do budoucna, abych náhodou nebyl za troubu),  neměl bych s 1,5 na 6A jističi problém.
Nepleteš si náhodou požadavek (nevím co máte u vás) ČSN 332130 ed.2 čl.7.7.2, který platí pro budovy pro bydlení (název části 7 normy) s průmyslem?

Ludvík Kubík:
Můžete mi prosím jenom napovědět o jakou telekomunikačn í technologii se jedná, když jsou požadovány jističe 6A v C ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana